Tips and advice

Lägre arbetsgivaravgifter

Du vet väl att du kan få avdrag på lönekostnaden när du anställer din första medarbetare? Det kallas för växa-stöd och du ansöker hos Skatteverket.

Förbered dig inför brexit

Brexit kan på olika sätt påverka dig som handlar med Storbritannien. Här finns information om hur du kan förbereda dig och viktiga länkar till myndigheter som bevakar brexit.

Lyssna på nya säsongen av Skatteskolan

Podcasten Skatteskolan är tillbaka med en ny säsong och nya ämnen. I andra avsnittet får du veta mer om att göra affärer med ett land utanför EU.

Ska du importera eller exportera?

Här får du värdefull information om vad du bör tänka på när du vill göra affärer med andra länder.

Kostnadsfri rådgivning i din region

Vill du ha hjälp att komma vidare? Här kan du hitta organisationer och rådgivare som erbjuder stöd och rådgivning till dig utifrån din situation och dina behov.

Current

Ta ut moms när du hyr ut vårdpersonal

Om du hyr ut vårdpersonal till någon som driver en vårdmottagning ska du ta ut moms på din försäljning. Det betyder att både privata och allmänna vårdmottagningar ska betala moms när de hyr in personal från dig som företagare.

Anställda ska förmånsbeskattas för både privat och offentlig sjukvård

Från och med 1 juli i år ska alla anställda förmånsbeskattas för sjukvårdsförsäkringar och för fri privat vård. I detta ingår till exempel hälsoundersökningar och operationer, på samma sätt som personal förmånsbeskattas för fri offentlig vård. Det är fortfarande du som arbetsgivare som betalar in förmånsskatten för dina anställda till Skatteverket.

Var med och påverka för ett enklare företagande!

Missa inte det här evenemanget om du är företagare och vill vara med och påverka för en enklare och tryggare företagarvardag. Bolagsverket bjuder in till dialogdagar för Nordic Smart Government.

Karensdagen blir karensavdraget

Från 1 januari 2019 ersätts karensdagen med ett karensavdrag. Syftet med ändringen är att avdraget ska vara rättvist och förutsägbart för anställd personal.

Show more news