Tips and advice

Växa-stöd för enmansföretag som anställer första medarbetaren

Till och med 31 december 2021 kan du som enskild näringsidkare, handelsbolag med högst två delägare och aktiebolag få en tillfällig sänkning av arbetsgivaravgifterna, det så kallade växa-stödet.

Nu startar innovationstävlingen verksamt.se Data Challenge

Vad skulle du utveckla om du fick tillgång till data från olika myndigheter som öppnades upp? Vi vill ha din hjälp att ta fram nya smarta tjänster som gör det enklare att starta och driva företag.

Skatteskolan podcast: Att anställa

Hur fungerar det att bli arbetsgivare för första gången och hur fungerar växa-stödet?

Ska du importera eller exportera?

Här får du värdefull information om vad du bör tänka på när du vill göra affärer med andra länder.

Kostnadsfri rådgivning i din region

Vill du ha hjälp att komma vidare? Här kan du hitta organisationer och rådgivare som erbjuder stöd och rådgivning till dig utifrån din situation och dina behov.

Current

Bolagsverket ändrar sina avgifter

Den 1 februari ändrar Bolagsverket avgifterna för vissa av sina ärenden. Bolagsverkets verksamhet betalas inte med skattemedel. Det innebär att myndigheten istället tar ut avgifter för det de gör.

Nytt kundforum på bolagsverket.se

Bolagsverket utökar sin service till kunderna med ett nytt kundforum på bolagsverket.se.

Snart öppnar innovationstävlingen verksamt.se Data Challenge

Nu vill vi myndigheter bakom verksamt.se ha din hjälp för att göra det enklare att starta och driva företag. Snart öppnar vi upp data som finns inom offentlig sektor och ger dig chansen att utveckla nya digitala tjänster som skulle kunna finnas på verksamt.se.

Ny guide om styrelsearbete

Vilken styrelseform passar bäst för ditt företag? Nu finns en guide för dig som vill lära dig mer om olika styrelseformer och arbetssätt.

Show more news