Tips and advice

https://www.pensionsmyndigheten.se/forsta-din-pension/sa-fungerar-pensionen/eget-sparande-till-pension

Hur sparar en egenföretagare till sin pension?

När du betalar skatt tjänar du in till din allmänna pension från staten. Men den tjänstepension du antagligen skulle ha haft som anställd uteblir. Därför är det bra om du kan kompensera den med ett eget sparande.

https://www.verksamt.se/alla-e-tjanster/checklista-vattenbruk/-/checklistor/guide/10020/1

Ny checklista gör det enklare att starta vattenbruk

Drömmer du om att bli vattenbrukare och börja odla fisk, kräftor, räkor, musslor, ostron eller alger? Nu finns allt du behöver veta samlat på ett enda ställe. Skapa en personlig checklista och få reda på hur du enkelt kommer igång.

https://bolagsverket.se/ff/foretagsformer/skydda/malvakt

Undvik att bli styrelsemålvakt

Om du misstänker att du kan bli utnyttjad som styrelsemålvakt kan du spärra dig från att bli inregistrerad i företag eller föreningar hos Bolagsverket.

/utveckla/importera-eller-exportera

Ska du importera eller exportera?

Här får du värdefull information om vad du bör tänka på när du vill göra affärer med andra länder.

/region

Kostnadsfri rådgivning i din region

Vill du ha hjälp att komma vidare? Här kan du hitta organisationer och rådgivare som erbjuder stöd och rådgivning till dig utifrån din situation och dina behov.

Current

Har du koll på din bokföring?

Bokföringsnämnden (BFN) har tagit fram flera kortfilmer som översiktligt förklarar vad bokföring innebär för dig som företagare.

Minst 100.000 svenskar ska lära sig mer om AI – är du en av dem?

Nyligen lanserades Elements of AI på svenska, en utbildning som ska få fler att upptäcka och lära sig mer om artificiell intelligens (AI). Kursen har som mål att nå 100.000 svenskar.

Här är finalisterna i Verksamt.se Data Challenge

Sex bidrag har gått till final i innovationstävlingen Verksamt.se Data Challenge där vinnaren får 250.000 kronor. Med hjälp av öppna data från olika myndigheter har de tävlande tagit fram idéer på nya smarta tjänster som gör det enklare att starta och driva företag. Lösningarna fokuserar inte minst på att hitta finansiering och kompetens.

Ny checklista gör det enklare att starta vattenbruk

En ny digital checklista på verksamt.se gör det enklare för dig som vill starta vattenbruk och odla fisk, kräftor, räkor, musslor, ostron eller alger. Genom att svara på några frågor så får du veta vilka uppgifter du ska lämna och vilka tillstånd du behöver söka för att komma igång.

Show more news