Vi hjälper dig vidare ut i världen

Att satsa på en ny marknad eller utveckla en befintlig väcker många frågor. Hur gör jag en komplett marknadsanalys? Vilka lagar och regler gäller? Hur finansierar jag min exportsatsning?

Sidan blev senast uppdaterad:

Inom ramen för Västra Götalands regionala exportcenter samarbetar affärsrådgivare och andra företagsstödjande organisationer för att underlätta för dig som vill göra internationella affärer.

Vi kan bland annat hjälpa dig med:

  • Finansiering: Du som företagare kan få hjälp med finansiering för din internationella satsning. Det kan handla om offentliga medel, lån och riskvilligt kapital.
  • Lagar och regler: Vill du veta mer om vilka regelverk du bör känna till när du ska ge dig in på en marknad utanför Sverige? Vi kan ge dig information om vilka certifieringskrav som finns och svar på andra exporttekniska frågor som är bra att ha kunskap om inför en utlandssatsning.
  • Marknad: Vänd dig till oss för att få information kring möjligheterna att göra affärer i andra länder. Du kan även få praktisk hjälp  medhur du ska komma ut på en ny marknad, eller hjälp med att få fram fakta och statistik till ditt beslutsunderlag inför en utlandssatsning.
  • Produkt- och tjänsteutveckling: Vi kan ge dig information om vilka möjligheter till stöd som finns att få för att exempelvis effektivisera din produktion, lösa specifika utmaningar i din utvecklingsprocess eller stärka din konkurrenskraft.

Till sidans topp

Kontakta oss

Använd vårt kontaktverktyg så hjälper vi dig att snabbt komma i kontakt med rätt organisation inom Exportcenter Västra Götaland.

Kontakta Exportcenter Västra Götaland

Här hittar du kontaktuppgifter till enskilda rådgivare och organisationer i Västra Götaland som kan hjälpa dig om du vill göra affärer med andra länder. Klicka på fliken Export och import.

Om du är osäker på vilken rådgivare du ska vända dig till går det också bra att skicka e-post till vår gemensamma inkorg så hjälper vi dig att hitta rätt. Adressen är helpdesk@exportcenter-vg.se.

Till sidans topp

Om det samlade exportstödet i Västra Götaland

Globaliseringen innebär nya möjligheter för företag att växa och bli konkurrenskraftiga. I Sveriges exportstrategi har regeringen identifierat vikten av att göra det lättare för dig som företagare att hitta rätt bland alla de offentliga organisationer som erbjuder stöd vid export och import.

I Västra Götaland ingår därför Almi, Business Sweden, Business Region Göteborg, Enterprise Europe Network, EKN, Industriell Dynamik, SEK, Västra Götalandsregionen och Västsvenska Handelskammaren i det regionala exportcentret – ett samarbete för att göra det lättare för dig som vill göra internationella affärer.

Det är Västra Götalandsregionen som har regeringens uppdrag att, med stöd från Tillväxtverket, utveckla och driva samarbetet kring Västra Götalands exportcenter.

Vid eventuella frågor om samverkansformen eller uppdraget vänligen kontakta Olle Jonäng, regionutvecklare Västra Götalandsregionen: olle.jonäng@vgregion.se.

Hjälpte den här informationen dig?

Ja Nej

Tack för din återkoppling!

Berätta gärna vad du tycker om sidan. Dina synpunkter hjälper oss att förbättra verksamt.se.

Till sidans topp

Ansvarig: Tillväxtverket