Aktuella aktiviteter från Regional exportsamverkan

Sidan blev senast uppdaterad:

Regional exportsamverkan Värmland bjuder kontinuerligt in till olika utbildningar och utvecklingsmöjligheter för dig som vill ta ditt företag ut i världen.

Go Global

Vill du nå internationella kunder och bli en framgångsrik exportör? Nu kan du förbereda din tillväxtresa helt i din egen takt. Verktyget GoGlobal vägleder dig med nyckelinsikter och råd inför varje delmoment av din expansion på nya marknader. Bakom Go Global står Business Sweden.

 

Exportprogram Värmland

Regional Exportsamverkan introducerar ett nytt program, Exportprogram Värmland. Programmet är till för företag som främst är intresserade av att etablera sig eller växa på den norska marknaden. Programmet är ett samarbete mellan Almi Värmland, Business Sweden med finansiering från bland annat Region Värmland.

 

Kvinnor och män vid en dator

Exportnätverk Värmland

Regional Exportsamverkan Värmland erbjuder ett nytt nätverk för företagsledare och exportchefer i Värmland med fokus på internationell handel. Exportnätverk Värmland riktar sig till dig som verkar på internationella marknader och vill utbyta erfarenheter med andra företagare som också exporterar. Förutom möjligheten att skapa nya kontakter så kommer våra nätverksträffar att bestå av intressanta föreläsningar, diskussioner och möjlighet att lära av andras erfarenheter.

 

Nätverket kommer att träffas digitalt via Microsoft Teams en gång per kvartal.

 

Miljöbilder och information om utbildningen

Utbildning för deltagande på digitala mässor

Regional Exportsamverkan samarbetar med Compare för att ta fram en kunskapsbank som hjälper värmländska företag lära sig delta på digitala mässor och andra digitala säljkanaler. I steg 1 söker Compare fyra företag som kostnadsfritt får lära sig effektiva tekniker och metoder och samtidigt bidrar med att utveckla verktygslådan.

Vill ditt företag delta så kan du anmäla intresse på Compares webbplats.

Snabb etablering i Norge

Regional Exportsamverkan Värmland med stöd av det upphandlade företaget Xplorico, hjälper företag, innovatörer och idébärare i Värmland att etablera framgångsrika samarbeten genom sitt breda nätverk inom näringsliv, akademi och offentliga aktörer i både Norge och Sverige. Erbjudandet innefattar åtta timmars kostnadsfritt stöd, riktar sig till små- och mellanstora företag, innovatörer och idébärare, oavsett bransch.

 

Två personer, COP25-logotyp och färgsättning i grönt och gult

Värmländska företag på COP25 i Madrid

I december 2019 deltog Regional Exportsamverkan Värmland tillsammans med flera värmländska företag i klimatkonferensen Cop25 i Madrid. Vill du delta på internationella mässor och behöver hjälp.


Gruppbild på deltagare i Steps 2 Export

Utbildar Värmlands nya exportföretag

Sju värmländska företag deltog under hösten 2019 i utbildningsprogrammet Steps to Export Värmland för att förbereda sin väg ut på en internationell marknad. Programmet arrangerades av Regional exportsamverkan Värmland tillsammans med Handelskammaren Värmland och Handelskammaren Mälardalen.

Vill du etablera dig på nya marknader men behöver mer kunskap om export?  

Läs om Steps to Export Värmland

Ansvarig: Tillväxtverket

Till sidans topp