Hjälp för dig som är idébärare

Sidan blev senast uppdaterad:

Det kan vara svårt att veta var en ska vända sig med sina idéer. Är idén bra? Går den att utveckla? Är det du eller någon annan som ska utveckla den? Kan idén vara grunden till ett företag? Kanske är det en ideell förening eller ett tillfälligt projekt som skulle passa bättre för din idé?

Ett första steg för att testa sin idé är berätta om den för någon. På så vis får du formulera idén för dig själv och för andra på ett enkelt sätt för att de du möter ska förstå vad du vill göra. Du får direkt återkoppling på vad som var bra med idén och kan också få tips på hur du kan utveckla och ta den vidare.

Att omringa sig av personer som också sitter på idéer eller som har utvecklat sina idéer till verklighet är ett bra sätt att få svar på vad du kan göra med din idé. Här är några platser dit du kan vända dig för att hitta rätt med din idé.

Till sidans topp

Innovation Park Karlstad

På Innovation Park hittar du nya kontakter i gemensamma nätverk lokalt, nationellt och globalt. Här finns kontorsplatser att hyra i ett sammanhang där entreprenörer, nystartade och etablerade, från flera olika branscher rör sig.

På Innovation Park kan du också bli en del av StartLab. StartLab är för dig som jobbar med din idé men inte har ett företag ännu eller för dig som har företag men som inte ännu har fakturerat mer än 30 000 kr. Här kan du tillsammans med andra idébärare förverkliga din idé.

Tack vare närheten till kunniga entreprenörer och rådgivare finns här också alla möjligheter att snabbt få svar på dina frågor. Varje vecka finns även en möjlighet att delta i Bolla där du får möjlighet att presentera och diskutera din idé för andra.

Till sidans topp

Drivhuset

Drivhuset vill få fler studenter att skapa nytt av sina idéer. Du behöver inga förkunskaper eller affärsplaner eftersom vi utgår från dig som individ. Resultatet är livskraftiga företag som är redo för framtiden.

Hos Drivhuset kan du boka en vägledning och prata om hur du utvecklar din idé. De värderar inte idéer utan utgår från dig som individ och ger dig det du behöver för att kunna ta nästa steg.

Hjälpte den här informationen dig?

Tack för din återkoppling!

Berätta gärna vad du tycker om sidan. Dina synpunkter hjälper oss att förbättra verksamt.se.

Behandling av personuppgifter

När du fyller i formuläret sparas de personuppgifter du lämnar hos Bolagsverket. Bolagsverket ansvarar för dessa uppgifter. Vi sparar uppgifterna för att vi ska kunna kontakta dig. Uppgifterna används inte för något annat ändamål.

Mer om personuppgifter, om dina rättigheter och hur du kan klaga

Till sidans topp

Ansvarig: Tillväxtverket

Till sidans topp