Ung företagsamhet Värmland

Sidan blev senast uppdaterad:

Vi tror på unga människor och vill att de ska tro på sin egen företagsamhet. Är du intresserad av att starta ett UF-företag? Är du UF-lärare, vill du vara rådgivare till ett UF-företag eller kanske bli samarbetspartner? Tveka inte att kontakta oss!

Vad är Ung Företagsamhet?
Ung Företagsamhet är en ideell och obunden utbildningsorganisation med syftet att tillsammans med skolan införa entreprenörskap och ett engagerat näringsliv i utbildningssystemet. Ung Företagsamhet ger barn och ungdomar möjlighet att träna och utveckla sin kreativitet, företagsamhet och sitt entreprenörskap. Ung Företagsamhet har tre läromedel för grundskolan Vårt samhälle, Se möjligheterna och Min framtid och ekonomi och processutbildningen UF-företagande på gymnasiet. Dessutom finns ett Alumni-nätverk bestående av före detta UF-företagare. Vårt erbjudande till lärare och skolledare innefattar fortbildning, bedömningsstöd, seminarier, möjligheter till stipendium, utbildningsmaterial, möjligheter till utbyte med andra länder, inspiration för lärare och elever m.m.

Varför är det viktigt att kunna erbjuda alla ungdomar UF-företagande?
Ung Företagsamhet i Värmland har under många år jobbat med att bistå skolan i arbetet med att rusta våra ungdomar för framtiden. Genom vår processutbildning UF-företagande måste eleverna via företagandet göra saker de är lite rädda för, som att ta kontakt med kunder, ringa leverantörer, nätverka, träna på att kommunicera och bygga nya relationer. Vår samlade erfarenhet och statistik visar att de elever som är duktiga på att sig ut och ta kontakt med nya människor utanför sitt eget nätverk växer både inom sitt UF-företagande och som individer.

Regionala mässan
Varje år arrangeras regionala UF-mässor i alla län i landet, och så även här i Värmland där alla UF-företag får möjlighet att ställa ut för att visa upp och sälja sina produkter och tjänster. De tre senaste åren har vår Framtidsmässa varit mycket välbesökt och uppskattad av såväl besökare som av näringslivet som jobbar under dagen som jurymedlemmar. Under mässdagen avgörs ett antal tävlingar i olika kategorier där vinnarna kvalificerar sig till SM i UF-företagande i Stockholm där de får möte Sveriges elit i UF-företagande.

Finns i hela landet
Vi finns över hela Sverige, från norr till söder, genom ett nationellt kansli och 24 regionala föreningar. Vi har ca 100 engagerade medarbetare till hjälp för elever och lärare, och organisationen har en bred kompetens inom entreprenörskap. Organisationen stöds av offentliga medel, stiftelser och fonder samt det privata näringslivet.

Inom organisationen har vi allt ifrån pedagoger, inspiratörer och entreprenörer till kvalitets- och organisationskunniga personer.

Ung Företagsamhet vill ge unga en tro på sin egen företagsamhet genom våra två lika viktiga områden – företagsamhet och företagande. Vi gör det genom att kombinera teori och praktik på ett inspirerande och roligt sätt och allt detta sker genom skolan. Organisationen ger unga en kontakt med näringslivet och företagande.

Kontakta oss