Karlstads kommun

Sidan blev senast uppdaterad:

Vi på Tillväxt och Näringslivs- och Turismavdelningen är gärna en av dina första kontakter när du planerar att starta ditt företag. Vi hjälper dig med rätt kontakter, informerar om vilka tillstånd du behöver, tipsar om nätverk och lokaler. Du som redan har ett företag och har frågor eller behöver stöttning på något sätt är också självklart varmt välkommen att höra av dig!

Mark och lokaler

Kommunen säljer tomter med inriktning på handel, industri och kontor. Men vi hjälper
dig också att förmedla kontakten med andra mark- och fastighetsägare, så att du kan hitta mark eller lämplig lokal som passar just din verksamhet.

 

Tillväxtområden

Vill du växa? Vi kan presentera de största tillväxtområdena inom industri och handel. Vi har informationen om var det byggs.

 

Företagsbesök

För oss är det viktigt att hålla en nära kontakt med näringslivet och höra vad företagare i kommunen tycker är viktigt för ett gott företagsklimat. Därför gör vi flera företagsbesök varje vecka. Vill du att vi kommer till dig? Kontakta oss så bokar vi en tid!

 

Rekrytering

Vill du ha hjälp med att hitta rätt kompetens till ditt företag? Vi lotsar dig till rätt utbildningssamordnare på gymnasiet, yrkeshögskolan eller universitetet.

 

Miljödiplomering

Miljödiplomera ditt företag! Det sparar både miljön, tid och pengar, samtidigt som det ökar konkurrenskraften. En diplomering visar att ditt företag uppfyller miljökraven som ställs vid upphandlingar.

 

Har du frågor eller synpunkter?

Dina synpunkter och funderingar kring företagsfrågor är värdefulla för oss, så tveka inte att höra av dig. Tillväxt leder och samordnar Karlstads kommuns tillväxtarbete. Vi finns också på Facebook, gå gärna in och gilla oss på Näringsliv Karlstads kommun.

 

 

Kontakta oss