Eda kommun

Sidan blev senast uppdaterad:

Eda har ett strategiskt geografiskt läge som skapar massor av möjligheter! Här finns över 1 700 företag; från handel till världsledande tillverkare av ammunition, aluminiumgods, träindustri och kaffemaskiner samt ett stort antal skogs- och jordbruksföretag.

Välkommen till Eda kommun

 

Eda kommun gränsar till Norge och det strategiskt viktiga geografiska läget skapar massor av möjligheter! Här finns ett levande näringsliv med goda utvecklings-möjligheter, expansiv gränshandel och många spännande företag som tillverkar allt från ammunition, aluminiumgods, papper och sågade produkter till kaffemaskiner. Här finns även god tillgång till energi samt ett stort antal skogs- och jordbruksföretag.


Etablera verksamhet i Eda
Tre goda skäl att etablera verksamhet i Eda kommun:
 
1. Gränsen
Eda kommun är en del av EU:s yttre gräns och kommunen har en mycket livlig gränshandel. Varje år kommer drygt 4 miljoner besökare till kommunen. 
 
2. Goda kommunikationer
Genom Eda löper Riksväg 61 (Riksväg 2 i Norge), Sveriges näst största gränsövergång till Norge. Här finns även järnvägsförbindelse mellan Oslo – Stockholm, tillgång till två flygplatser inom  cirka 1,5 timmes bilfärd (Oslo Lufthavn Gardermoen samt Karlstad Airport).
 
3. Tillgång till mark och lokaler
Eda Bostad ansvarar för kommunens bostäder och lokaler. http://www.bostadsbolaget.eda.se/
Eda kommun, plan- och fastighetssektionen ansvarar för bygg-, mark- och rivningslov samt kommunens planarbete. Inom plan- och fastighetssektionen ingår även kart- och mätverksamhet samt GIS-verksamhet.  https://eda.se/bygga
 

Näringslivsenheten
Näringslivsenheten erbjuder en smidig väg in till kommunen för dig som är företagare. Har du frågor som rör till exempel företagande, bygglov, olika tillstånd samt lokal- och markfrågor och inte vet vart du ska vända dig så guidar vi dig rätt.
 
Näringslivsenheten är också din första kontakt om du har en affärsidé eller frågor kring att starta och driva ett eget företag. Vill du utveckla ditt företag men vet inte hur du kan gå vidare så kan näringslivsenheten hjälpa dig vidare till rätt instans i det regionala stödsystemet.
 
Välkommen att kontakta Näringslivsenheten, Anneli Andersson, näringslivsutvecklare, anneli.andersson@eda.se, om du har frågor kring ditt företagande.
All företagsrådgivning omfattas av tystnadsplikt.
 
 
Företagsregister
Vill du hålla dig uppdaterad om vad som är på gång? Då ska du registrera ditt företag i vårt företagsregister! Syftet med registret är att skapa förutsättningar för en snabb och bra dialog mellan kommun och företag men också ge besökare en möjlighet att öka sin kunskap om vilka resurser som finns i området.
 
Alla som registrerar sin verksamhet i Business företagsregister får nyhetsbrev från kommunen med information om vad som är på gång, råd och tips samt inbjudningar till företagsträffar med mera. Registeringen är kostnadsfri. Kontakta Näringslivsenheten för mer information.

Kontakta oss