Röster från STHLM GLOBAL Export Summit 2019

Sidan blev senast uppdaterad:

STHLM GLOBAL Export Summit samlade ett hundratal deltagare på Näringslivets hus. Moderatorn Ola Lauritzson lotsade publiken mellan presentationer och samtal på scenen med bland andra Gustav Hemming, regionråd på Region Stockholm, Marie Johansson country manager på ekonomiappen Tink och Fredrik Timour, head of fashion innovation på Swedish Fashion Council.

I pauserna erbjöds rådgivning av parterna Almi Företagspartner, Region Stockholm, Svensk exportkredit, Business Sweden, Enterprise Europe Network och Research Institutes of Sweden.

Här får du möta några av deltagarna.

Varför deltar du på STHLM GLOBAL Export Summit?


Anneli Viklund, rådgivare på Almi:

Bild på Anneli Viklund, Almi- Jag är här för att representera Almi och ge råd till företagarna som besöker eventet. Det är andra året som vi kör detta samarrangemang och det är väldigt roligt att se att engagemanget vuxit. Almi erbjuder lån och rådgivning till företag med tillväxtpotential. De flesta entreprenörer som jag talat med idag har kommit långt i sina affärsstrategier och ställer kvalificerade frågor om hur de bäst kan växa internationellt.


Martin Sjögren, Stålhästen

Bild på Martin Sjögren, Stålhästen- Vi säljer cyklar i butik och webbshop och vill nu ta steget utanför Sverige. Vi har tidigare varit i kontakt med Almi och på Export Summit fick vi upp ögonen för att det finns ännu mer stöd att hämta. För oss handlar det om att få mer kunskap om betallösningar och om hur det fungerar med moms och föreskrifter i olika länder.

 


Eva Perninger, Hogsta ridsport

Bild på Eva Perninger, Hogsta ridsport

- Jag har fått Tillväxtverkets affärsutvecklingscheckar för internationalisering via Region Stockholm och tyckte att detta var ett bra tillfälle att bygga ut mitt nätverk och skaffa mer kunskap om export. Min främsta frågeställning är vilken marknad som är lämpligast för mina ridsportprodukter, här kan Business Sweden hjälpa mig.
 


Wille Kuha och Ezrema Nuhanovic, Region Stockholm

Bild på Wille Kuha och Ezrema Nuhanovic- Region Stockholm har fått utökat ansvar för tillväxtfrågor och i detta ingår regional exportsamverkan genom STHLM GLOBAL. Vi är här för att berätta om det stöd som Region Stockholm kan ge till företagare, bland annat genom affärsutvecklingscheckar för internationalisering och digitalisering.

Till sidans topp

Ansvarig: Tillväxtverket

Till sidans topp