Enterprise Europe Network

Sidan blev senast uppdaterad:

Enterprise Europe Network hjälper kostnadsfritt företag att utvecklas tillsammans med internationella affärspartners. Vi ger rådgivning kring EU-finansiering, EU-regler och direktiv, IPR-frågor eller annat som rör internationalisering och den europeiska marknaden. Hör av er till oss om ni funderar på att söka affärskontakter utanför Sverige!

Enterprise Europe Networks erbjuder tjänster inom:

  • Affärssamarbeten
  • Information och rådgivning
  • Tekniksamarbeten

Affärssamarbeten - att förmedla internationella affärssamarbeten är vår främsta uppgift. Vi kan via vårt internationella nätverk hjälpa företag att hitta nya samarbetspartner och leverantörer utanför Sverige.

Information och rådgivning - vi ger rådgivning kring EU-finansiering, EU-regler och direktiv, IPR-frågor, handel och tull eller annat som rör internationalisering och den europeiska marknaden.

Tekniksamarbeten - vi hjälper er att utveckla och marknadsföra er innovation. Via nätverket kan vi hitta internationella partners för tekniksamarbeten eller ett passande EU-projekt för teknikutveckling.

Enterprise Europe Network finns representerat över hela Europa med över 600 regionala kontor och över 3000 anställda. Förankringen är som starkast inom Europa, men nätverket har även kontor och personal i länder utanför Europa som av EU anses vara strategiskt viktiga handelspartners. 

I Sverige är Tillväxtverket nationell koordinator och huvudfinansiär för alla femton svenska Enterprise Europe Network kontor. De svenska kontoren är regionalt indelade där varje kontor servar små- och medelstora företag inom sin/sina region/er. Bakom varje Enterprise Europe Network kontor i Sverige finns nationella och regionala näringslivsorganisationer och olika forsknings- och teknikinstitut.

Almi företagspartner i Mälardalen är vår värdorganisation och vi erbjuder våra tjänster till företag i Örebro län, Västmanland, Värmland och Östergötland.

Kontakta oss