Samlad information till företagare till följd av coronaviruset

Samlad information med anledning av coronaviruset

Under rådande situation med coronaviruset förstår vi att du som företagare står inför stora utmaningar. Vi startar därför upp en gemensam plats där du kan hitta all information som hjälper och stöttar dig i arbetet framåt. Här finns information om tillfälliga ändringar i lagar och regler som är viktiga för dig som företagare att känna till med anledning av coronaviruset och Covid-19.

Hitta rådgivning, finansiering och utbildningar

Sidan blev senast uppdaterad:

Här hittar du som driver eller funderar på att starta företag olika typer av stöd. Allt från seminarier och utbildningar, till erbjudanden om finansiering. Dessutom finns kontaktuppgifter till både rådgivare och organisationer som kan hjälpa dig i ditt företagande. Filtrera ditt sökresultat efter dina behov eller var i landet du är verksam.

 
Läs mer om initiativet här.

För dig som är verksam inom industrin

För att stötta industrin i länet samarbetar Region Örebro län, Almi Mälardalen, Alfred Nobel Science Park, Inkubera Business Region Örebro (BRO) och Örebro universitet för att på flera sätt stötta industrin i detta läge. Här listar vi de stöd och rådgivningsinsatser som finns att tillgå idag. Insatserna är kostnadsfria. Söker du ett industrinära bollplank eller hjälp att lotsa i de stöd som finns hittar du kontaktuppgifter här.

Besök sidan här

För dig som arbetar inom besöksnäring

På Örebroregionens Turismakademi har vi samlat utbildningar, seminarier, stöd och olika typer av rådgivning för dig som är företagare eller förening och verksam inom besöksnäringen. Det gör vi för att underlätta för dig och din verksamhet. Vi vill också erbjuda dig verktyg och kontaktvägar för att kunna utvecklas. Du kan på ett enkelt sätt få koll på omvärlden, ta del av utbildningar, seminarier och andra kunskapshöjande aktiviteter.

Hitta finansiering till ditt företag

Hitta finansiering och ekonomiskt stöd

Här hittar du olika möjligheter till offentlig finansiering i Örebro för ditt företag. Finansieringen är uppdelad i kategorierna bidrag, lån och ägarkapital.

Förhöjt stöd för omställning

För att skapa förutsättningar för företag att komma stärkta ur den rådande situationen, inför Region Örebro län ett förhöjt stöd för omställning. Stödet utökas nu för att stärka konkurrenskraften hos företagare. Tidigare kunde ett företag få 50 procent av kostnaden för att utveckla nya erbjudanden eller strategier för omställning av en verksamhet. Nu höjs stödet till 90 procent med ett maxbelopp på 150 000 kronor.

Läs mer om Omställningscheckar här. 

Här har Region Örebro län samlat utbildningar på ett och samma ställe, för att du lättare ska kunna hitta och matcha det som kan bli ditt framtida yrke eller utveckla det du redan har. 

Läs mer om Utbildningsakuten här. 

Örebro uppmärksammas nationellt för insatser runt Corona

Under våren sände SKR (Sveriges Kommuner och Regioner) en serie webbinarier med fokus på näringslivsfrågor. Region Örebro län inbjudna för att prata mobilisering, lokalt engagemang och hur vi kan använda den nationella företagsakuten på bästa sätt.
Här kan du se sändningen i efterhand. 

Ansvarig: Tillväxtverket

Till sidans topp