Mälardalen Industrial Technology Center (MITC)

Sidan blev senast uppdaterad:

MITC är en samverkansplattform som utvecklar industri, akademi och samhälle genom att omsätta akademins kunskaper i industriföretagens verksamheter.

Med ett ben i Mälardalens högskola (MDH) och ett annat i industriföretagen runt Mälardalen har man skapat en verksamhet som stöttar, utvecklar och underlättar för industriföretags införande av Industri 4.0. MITC utvecklar kompetensen och förmågan i industrin med hjälp av forskning och utbildning vid Akademin för Innovation, Design och Teknik vid MDH, där styrkeområdena bl a är produktion, produktutveckling, innovation och informationsdesign.

Anna Bird är Verksamhetsledare på MITC vid MDH:
– Vi har vuxit sedan starten 2011 och byggt en stark verksamhet tillsammans med MDH och våra huvudpartners, Volvo CE, Volvo GTO, GKN, Leax, Hexagon och Alfa Laval för att nämna några, samt ett stort antal SME företag.

Finansieringen kommer dels från våra partners, ett antal samverkansprojekt, men också från Eskilstuna kommun och regionen som fortsätter satsa starkt på samverkan mellan MITC, Mälardalens högskola och industrin i regionen.