Handelskammaren Mittsverige

Sidan blev senast uppdaterad:

Handelskammaren Mittsverige är en privat partipolitiskt oberoende näringslivsorganisation. Vi är också en av elva regionala handelskamrar i Sverige. Dessutom ingår vi i ett globalt nätverk av ca 12 500 Handelskamrar över hela världen. Vi är med och driver opinionsbildningen på lokal, regional, nationell och internationell nivå och är näringslivets röst gentemot politiker, myndigheter och offentlig sektor i Jämtlands och Västernorrlands län.

De nyckelfrågor som är aktuella och som starkt påverkar utvecklingen av vår arbetsmarknadsregion är infrastruktur, internationalisering, digitalisering och kompetensförsörjning.

Våra medlemmar är det viktigaste vi har och det som driver vår verksamhet framåt. På uppdrag av våra medlemsföretag agerar vi en samlad röst gentemot politiker myndighet och offentlig sektor då vi aktivt driver frågor inom infrastruktur, internationell handel och kompetensförsörjning. Tillsammans gör vi skillnad och jobbar för en attraktiv region och ett kraftfullt näringsliv!

Vi arbetar med stort regionalt fokus och med frågor som måste belysas för att göra regionen till en attraktiv plats där människor och företag träffas, knyter kontakter och lär av varandra. Tillsammans med våra medlemsföretag, representerade från olika branscher, besitter vi en stor kompetens och goda samarbetsmöjligheter. Som en del av Handelskammaren Mittsverige är ditt företag en del av ett brett närverk som gemensamt påverkar näringspolitiken!

 

Kontaktpersoner

 

Olivia Åsberg

Berätta lite kort om dig själv och din roll på Handelskammaren Mittsverige

- Olivia Åsberg heter jag, och på Handelskammaren Mittsverige är det jag som ansvarar för vårt kommunikationsarbete. Arbetsuppgifterna varierar där jag sköter allt ifrån hemsida till sociala medier, nyhetsbrev och eventplanering. Samtidigt får jag möjligheten att träffa många drivna företagare och sitta med i roliga projekt likt Team Mid Sweden, jag har ett drömjobb med andra ord!

Vad är det bästa med ditt jobb?

- Det bästa med mitt jobb är att jag får arbeta hos en organisation som gör skillnad på riktigt och som aktivt arbetar för att skapa bättre förutsättningar för näringslivet i vår region. Jag känner hela tiden att jag utmanas och växer i min roll, något jag tror är väldigt viktigt för att man ska trivas med sitt jobb!

Vad bidrar du med till Team Mid Sweden?

- Det är jag som ansvarar för att hålla ihop gruppen och samordna våra möten och aktiviteter. Jag tror också att jag bidrar med nya perspektiv och kreativitet!

Har du någon dold talang?

- Jag är riktigt vass på kortspelet Chicago.

 

Oliver Dogo

Berätta lite kort om dig själv och din roll på Handelskammaren Mittsverige

- Jag har varit VD på Handelskammaren Mittsverige sedan fyra år tillbaka och fyller 40 år i september. Jag flyttade från Luleå till Sundsvall för snart sju år sedan och bor numera här med min fru och vår son. Jag har tidigare jobbat nom både privat, kommunal och ideell verksamhet!

Vad är det bästa med ditt jobb?

- Det bästa med mitt jobb är att på riktigt få bidra till vår regions utveckling. Man har hört klyschan att "ingen dag är den andra lik" men på Handelskammaren är det verkligen så. Varje dag har jag förmånen att få arbeta med många spännande människor och samtidigt påverka i utvecklingsfrågor som är viktiga för näringslivet i Västernorrlands- och Jämtlands län! 

Vad bidrar du med till Team Mid Sweden?

- Handelskammaren Mittsverige har ansvaret att samordna arbetet med Team Mid Sweden och med anledning av det agerar jag ordförande och leder våra styrgruppsmöten och bidrar med kunskap kring de verktyg som vi på Handelskammaren har i vår verktygslåda. Vi utfärdar bland annat exportdokument, har ett stort internationellt nätverk och många internationella kontakter som kan vara värdefulla för företag som vill växa på en global marknad. 

Har du någon dold talang?

- I min ungdom dansade jag folkdans!

extjas31

Kontakta oss