Region Halland

Sidan blev senast uppdaterad:

Ett konkurrenskraftigt näringsliv är centralt för Halland som den bästa livsplatsen och då har Region Halland en pusselbit i utvecklingen av Hallands näringsliv.

Vi har erbjudanden för företag i Halland som bland annat omfattar företagsstöd i form av checkar. Genom checken betalar vi hälften av kostnaden när du vill vidareutveckla företaget, era varor, tjänster eller processer med hjälp av en konsult. Vi erbjuder även kostnadsfri rådgivning till både befintliga och blivande företagare i Halland genom Timbanken.

Här kan du läsa mer om Region Hallands stöd till företagare

Utvecklingscheck

En utvecklingscheck är för dig som vill köpa in extern kompetens från konsulter för att vidareutveckla ditt företag eller dess varor och tjänster. Du kan söka upp till 100 000 kronor.

Här kan du läsa mer om utvecklingschecken 

Forsknings- och utvecklingscheck 

En forsknings- och utvecklingscheck är för dig som vill köpa in extern kompetens från forskningsinstitut, universitet, högskolor eller andra organisationer med forskningskompetens för att stärka företagets konkurrenskraft. Du kan söka upp till 250 000 kronor.

Här kan du läsa mer om forsknings- och utvecklingschecken

Affärsutvecklingscheck 

Affärsutvecklingscheckarna har två olika inriktningar: digitalisering eller internationalisering. Checkarna är för dig som vill köpa in extern kompetens för att stärka företagets konkurrenskraft genom digitalisering eller för att förbereda företaget för en internationalisering.

Här kan du läsa mer om affärsutvecklingschecken

Energikartläggningscheck 

En energikartläggningscheck är för dig som vill köpa in extern kompetens till företaget för att genomföra en energikartläggning med förslag på energieffektiviseringar. Du kan söka upp till 30 000 kronor.

Här kan du läsa mer om energikartläggningschecken

Timbanken

Timbanken är till för dig som ska starta eller utveckla ditt företag i Halland. Du får fem kostnadsfria timmar med en expert – välj själv vad du vill få bättre koll på. Experter ger dig råd om hur du gör bättre affärer och syns mer, du får tips om hur du jobbar smartare och driver ditt företag framåt.

Här kan du läsa mer om Timbanken 

 

Ansvarig: Tillväxtverket

Till sidans topp