Livsmedel på export!

Sidan blev senast uppdaterad:

Halländska livsmedelsproducenter är fantastiska. Det är hög tid att ännu fler får veta det. Därför öppnar vi dörrar till den Tyska marknaden, och till Hongkong. Häng med och se hur dina produkter skulle kunna lanseras på dessa marknader, se trender och kom hem fylld med idéer (och trötta fötter). Läs mer nedan om våra erbjudanden.

Anuga, Köln 5-9 oktober

Anugamässan i Köln är världens största livsmedelsmässa. Vartannat år slår mässan upp sina dörrar för fackbesökare. 2017 deltog över 7 400 utställare och mässan drog 165 000 besökare från världens alla hörn. Mässan erbjuder ett utmärkt tillfälle att knyta nya kontakter och få kännedom om nya trender inom livsmedelsbranschen. Dessutom får du en introduktion till den tyska marknaden genom föreläsningar och seminarier samt besök i utvalda livsmedelsaffärer.

Vi bjuder in till introduktionsmöte före resan, där vi går igenom vilka aktörer ni vill och bör möta, och vilka nischer ni vill fokusera på. Här får du tips om hur du kan planera för match-making och förboka möten. Vi tittar även på vilken support som finns på er hemmaplan efter mässbesöket, och erbjuder ett uppföljningsmöte så att ni kan komma vidare med de kontakter ni har skapat.

Agenda

6 och 8 oktober
Dessa två dagar får du hjälp på plats på Anugamässan att hitta rätt aktörer. Här möter du såväl nationella som internationella intressenter inom livsmedelsbranschens alla nischer, från Fine Food, till Frozen och Organic samt ytterligare specialmässor. Den 5 och 9 oktober är fritt för egna aktiviteter.

7 oktober – Food day – Så stärker du ditt erbjudande på den tyska marknaden
09:00–12:00 Introduktion till den tyska marknaden:

  • Tysk affärskultur
  • Logistik och distribution av livsmedel
  • Marknadstrender
  • Presentation av ”Organic retail cooperation 2020, Tyskland och Nederländerna

12:00–13:00 Lunch
13:00–15:00 Sälj dina produkter i Tyskland:

  • Den tyska marknaden från ett distributörsperspektiv
  • Den tyska marknaden från ett återförsäljarperspektiv
  • Kaffe & Mingel

15:00-17:00 ”Store checks” - Besök hos lokala butikskedjor

Mer information om mässan finns här.

Kostnad: Du som företag betalar endast 2 000 kr/person för hela programmet. Resa och boende bekostas av företaget. Inträdet till mässan är 40 euro per dag, eller 80 euro för alla dagarna.

Låter det intressant?

Kontakta Ellen Källberg på Region Halland för mer information.
ellen.kallberg@regionhalland.se
0720833701

Vi behöver din intresseanmälan (inte bindande) senast den 6 september!

Till sidans topp


Swedish Winter

Svenska Konsulatet i Hong Kong anordnar för andra året i rad Swedish Winter, en julmarknad längs med Hong Kongs ca 700 meter långa strandpromenad Tsim Sha Tsui. Eventet räknas locka närmare en miljon besökare som äger rum 9-15 december.

Swedish Winter är en fantastisk möjlighet för svenska företag som vill testa sina produkter och tjänster på den kinesiska marknaden. Hong Kong är ett skyltfönster mot Kina och även en port mot Asien. Företag som ställer ut på marknaden har möjlighet till försäljning av sina produkter.

En utav dagarna anordnas en matchmaking för att företagen ska få kontakter att jobba vidare med. Den är gratis för de medföljande företagen.

Vilka kan ställa ut?  

Små och medelstora företag som har ett erbjudande som bjuder på svenska smakupplevelser, svensk livsstil, vintersport, svensk kultur, hantverk och design eller kanske marknadsföring av en destination.

Swedish Winter erbjuder en mängd aktiviteter som är kopplade till svenska vintertraditioner. Det kommer finnas luciatåg, fika, hockeyrink, norrsken och ännu mer. Dra nytta av dessa aktiviteter och gör ett stort intryck på Hong Kong-borna som är Kinas trendsättare. Tillsammans kan vi marknadsföra Sverige som destination, svenska värderingar och jultraditioner. Ingen är för liten eller för stor för att ställa ut.

Vi kommer ställa ut i Try Swedish-området. Try Swedish är Business Swedens exportsatsning för livsmedel. Vi kommer samordna frakt för produkterna och vi kommer hjälpa till med de tillstånd som krävs för att få sälja på plats. Kostnaden för att ställa ut samtliga dagar är 30 000 kr. Resa och boende får företagen själva bekosta.

 

Låter det intressant?

Kontakta Ellen Källberg på Region Halland för mer information.
ellen.kallberg@regionhalland.se
0720833701

Vi behöver din intresseanmälan (inte bindande) snarast!

Ansvarig: Tillväxtverket

Till sidans topp