Bollnäs kommun

Sidan blev senast uppdaterad:

Bollnäs ligger i den södra delen av vackra Hälsingland, nära till både storstad och fjäll. Kommunen har 26 900 invånare och 2 500 anställda.

Bollnäs är en småföretagarkommun mitt i hjärtat av Hälsingland. Det strategiska läget med bra kommunikationer, både vad gäller bil, tåg och närhet till Arlanda, kompetent och lojal arbetskraft, bra lokaler och ett utbyggt fibernät är några av de faktorer som gör att näringslivet i Bollnäsregionen expanderar.

Kommunen bedriver en aktiv verksamhet i syfte att till samtliga invånare ge en så god service som möjligt. Näringslivsfrågorna berör oss alla då arbete och sysselsättning är en nödvändighet för ett friskt och sunt samhälle med goda utvecklingsmöjligheter. Oavsett i vilken situation våra kommuninnevånare befinner sig, ska hjälp finnas att få då tanken på ett eget företag väcks, då entreprenören i det befintliga företaget vill diskutera utveckling eller då ett företag från annan ort är intresserat av att förlägga verksamhet till vår kommun.

Vi på Näringslivskontoret vill göra det enkelt för dig och ditt företag. Därför jobbar vi enligt modellen ”En dörr in”. Genom att kontakta oss får du som företagare kontakt med rätt samarbetspartners, information, vägledning, råd och en samtalspart att diskutera frågor som har med ditt företags utveckling att göra.

Näringslivskontoret finns till för dig som vill ha någon att bolla företagsidén med. Vi ger dig de rätta kontakterna som hjälper dig ta steget att bli egen företagare, utveckla ditt företag eller etablera det i vår kommun.

Företag och företagsamma människor är viktiga för vår välfärd. Om de tar beslut att utvecklas, växa, anställa, exportera, importera, investera eller bygga ut så ger det effekter på hela kommunen i form av t ex sysselsättning och skatteintäkter. För att underlätta deras utveckling arbetar vi för att skapa ett gott företagsklimat och att vi som kommun stimulerar och stödjer företagande i Bollnäs kommun. Att vi underlättar för befintliga företag att utvecklas, för nya att starta och för andra att flytta till vår kommun.

 

Kontakta oss