Energikontor Norr

Sidan blev senast uppdaterad:

Energikontor Norr kan ge dig och ditt företag kostnadsfritt stöd i hållbarhetsfrågor med fokus på energi. Vi utgår helt ifrån era förutsättningar.

Energikontor Norr kan ge dig och ditt företag kostnadsfritt stöd i hållbarhetsfrågor med fokus på energi. Vi utgår helt ifrån era förutsättningar och stöttar där vi kan för att öka er konkurrenskraft och stärka er miljöprofil. Energikontor Norr är ett offentligt ägt bolag ägt av Region Norrbotten och regionens fjorton kommuner, därför är vi icke vinstdrivande och kan ge ditt företag oberoende råd.

Detta kan vi stötta ditt företag med

Att ta nästa steg i energiarbetet

För er som är redo att ta energiarbetet till nästa nivå så kan vi hjälpa er att prioritera de enklaste, snabbaste och smartaste energiåtgärderna. För många åtgärder finns ekonomiskt stöd att söka hos Energimyndighetens och här hjälper vi er hitta och söka det bästa stödet. Exempelvis för merkostnaden vid energieffektivisering, kompetenshöjning hos personalen, konsulthjälp, studier inför investering eller något annat behov.

Att skriva offertförfrågningar och uppdrag

När det är dags att anlita en konsult inom energiområdet vill ni förstås ha den som är bäst lämpad för uppdraget. Vi hjälper er att bena ut vilka frågor du ska ställa i offertunderlaget för att få rätt svar. Ska du utforma offertförfrågningar och uppdrag kan vi hjälpa dig. Vi erbjuder också vägledning vid granskning av inkomna offerter.

Föreläsningar kring energi och hållbarhet

Skulle ditt företag vilja veta mer om systematiskt energiarbete, energieffektivisering, solenergi, termisk lagring, hållbar utveckling, förnybara bränslen eller få reda på hur det ser ut i omvärlden och vad det finns för affärsmöjligheter inom hållbarhet? Vi håller i föredrag där du kan lära dig mer kring dessa områden.

Att hitta finansiering för innovationsutveckling, marknadstester eller expansion

Hos Energimyndigheten kan företag och entreprenörer inom hållbarhetsbranschen söka kapital för att testa sina nya idéer. Energikontor Norr har ett nära samarbete med Energimyndigheten och kan hjälpa dig att hitta rätt stöd. Vi kan också tipsa dig om andra vägar till finansiering och ekonomiskt stöd.

Test av din affärsidé utifrån teknik och hållbarhet

Vi hjälper dig som har en ny affärsidé inom energi- och hållbarhetsområdet att gå igenom din idé utifrån dess tekniska potential och ur en helhetssyn på hållbarhet. Med vår kompetens inom energiteknik och affärsutveckling kan vi tillsammans testa din affärsidé. Dessutom kan vi hänvisa dig vidare till lämpliga kontakter inom bland annat innovationsstöd och finansiering.

Utveckla företaget

Energikontor Norr erbjuder ditt företag en genomlysning där vi tittar på er verksamhet och diskuterar en möjlig utveckling av den. Vi har stor erfarenhet inom affärsutveckling, energiteknik och hållbarhet och kan bidra med ett utomstående och oberoende perspektiv. Dessutom kan vi hänvisa dig vidare till lämpliga kontakter inom bland annat innovationsstöd och finansiering.

Energikontor Norr driver utöver detta en rad olika projekt varav flera riktar sig till företag som vill stärka sitt energi- och hållbarhetsarbete. Kontakta oss så berättar vi mer om hur vi kan hjälpa just ditt företag!