Coompanion Norrbotten

Sidan blev senast uppdaterad:

Coompanion är företagsrådgivaren för värderingsdrivna idébärare. Vi är specialiserade på idéutveckling, finansieringslösningar och juridiska frågor.

Coompanion är företagsrådgivaren för värderingsdrivna idébärare. Vi hjälper idébärare som vill bidra till att möta samhällsutmaningar att starta och driva företag som är demokratiska och hållbara. Det kan handla om alltifrån lokal och global utveckling till nya sätt att främja sin egen hembygd. Vi erbjuder rådgivning och är specialiserade på idéutveckling, finansieringslösningar och juridiska frågor.

Oavsett om ni befinner er på idéstadiet, har börjat starta upp eller redan är igång med er verksamhet finns Coompanion här för att hjälpa er lyckas. Vi är experter på samhällsentreprenörskap, social innovation och kooperativt företagande. Vi kan hjälpa er att analysera lokala behov och marknader, söka finansiering och skapa mervärden genom samverkan med andra företag.

Vårt erbjudande

- För dig/er som bär på en idé, som har tagit första steget mot eget eller som vill utveckla verksamheten erbjuder vi avgiftsfri rådgivning och affärsutveckling. Vi är experter på samhällsentreprenörskap, social innovation och kooperativt företagande och kan hjälpa dig/er att analysera lokala behov och marknader, söka finansiering och skapa mervärden genom samverkan med andra företag.

- När skolan, posten och affären på en liten ort hotas av nedläggning kan lokala utvecklingsgrupper, ekonomiska föreningar och bygdebolag vända utvecklingen. En ekonomisk förening öppnar nya möjligheter för ett samhällsentreprenörskap som gagnar byns gemenskap, sociala liv och utveckling. Coompanion vägleder i uppstart och drift av verksamheter som får landsbygden att leva och därigenom skapar lokal och regional utveckling.

- Vill ni utveckla och effektivisera ert styrelsearbete? Vi erbjuder utbildningar både i grundläggande och fördjupande styrelsearbete. I den grundläggande utbildningen är målet att ge större kunskap om styrelsearbetet och det juridiska ansvar det innebär. I den fördjupande utbildningen är målet att ge er verktygen att analysera ert eget arbete i styrelsen och få verktyg att förbättra arbetet i den egna styrelsen.

- Har du/ni funderingar kring avtal eller andra överenskommelser? Vill ni veta hur ert företag påverkas av nya lagar och riktlinjer? Vi hjälper er med era juridiska frågor. Vi erbjuder många olika juridiska tjänster för er som driver företag, kooperativ eller förening. Hör av er till oss om det är något särskilt ni vill ha hjälp med!

Utöver vårt erbjudande omfattar Coompanions verksamhet i länet en rad olika områden och aktiviteter, både på nationell och regional nivå. Coompanion Nord har tagit initiativ till, driver och är engagerade i ett flertal projekt och uppdrag, som bidrar till ökad tillväxt och näringslivsutveckling.