Är ditt företag drabbad av pandemin?

Driver du ett litet till mellanstort företag ( 1-249 medarbetare) och har svårt att hitta rätt i djungeln av stöd som erbjuds i coronapandemins spår? Blekinges olika aktörer inom företagsstöd arbetar tillsammans med insatser som riktar sig mot små och medelstora företag i Blekinge som på något sätt drabbats av coronapandemin. Det innebär att vilket initiativ eller vilken aktör du än kontaktar kommer aktören att lyssna av dina behov och lotsa dig rätt i stödsystemet till rätt stöd, utbildning eller initiativ. Erbjudanden kommer att utvecklas i takt med företagens behov. Så hör av dig och berätta för oss vilka utmaningar just du står inför.

Hitta rätt i din kommun!

Hitta rätt i din kommun!

Kontakta din kommun för att få information om vilka insatser som finns tillgängliga för dig som företagare och hur du kan ta del av dem. Nyföretagarcentrum Blekinge finns också till din hjälp på flera olika sätt.

Regionala företagsstöd hos region Blekinge

Omställningsstöd

För att möta effekterna av coronapandemin har Region Blekinge tagit fram en ny stödform, omställningsstöd, för att hjälpa små och medelstora företag som negativt har påverkats av pandemin. Stödet ska gå till omställningsinsatser för att öka företagets konkurrenskraft och långsiktiga fortlevnad.

EU-kommissionens nya databas

EU- kommissionen har lanserat en ny databas

Nu har EU- kommissionen lanserat en helt ny databas där du kan söka fram export- och importinformation för just din produkt. På ett samlat ställe och med en sökning får du information om bland annat handelsstatistik för din produkt med olika länder, handelshinder, dokumentkrav vid import till olika länder, ursprungsregler och tullavgifter.

Nationella stöd och åtgärder till följd av coronaviruset

Här hittar du samlad information om coronaviruset som är viktig för dig som företagare att känna till.

Rådgivning, finansiering och utbildningar

Sidan blev senast uppdaterad:

Här hittar du som driver eller funderar på att starta företag olika typer av stöd. Allt från seminarier och utbildningar, till erbjudanden om finansiering. Dessutom finns kontaktuppgifter till både rådgivare och organisationer som kan hjälpa dig i ditt företagande. Filtrera ditt sökresultat efter dina behov eller var i landet du är verksam.

 

Ansvarig: Tillväxtverket

Till sidans topp