Almi Företagspartner Mitt AB

Sidan blev senast uppdaterad:

För att lyckas med en satsning behövs det mer än en stark vilja och en god affärsidé. Det behövs såväl kapital som stöd från erfarna rådgivare. Almi erbjuder lån och affärsutveckling till företag som vill utvecklas och växa.

Almi välkomnar alla företag och affärsidéer med potential att växa. Ju större potential till tillväxt desto större engagemang från Almis sida.

Almi erbjuder lån och affärsutveckling till företag som vill utvecklas och växa. Det kan till exempel vara i etableringsfasen för en entreprenör, det kan gälla ett befintligt företag med potential till tillväxt, det kan vara på ett tidigt idéstadium där både affärsidé och produkten behöver vidareutvecklas eller ett företag som vill etablera sig på en internationell marknad. Genom Almi Invest investerar vi riskkapital i företag i tidiga skeden med stor tillväxtpotential och en skalbar affärsidé. Almis verksamhet ska utgöra ett komplement till den privata marknaden avseende företags behov av finansiering och rådgivning.

I den första kontakten med Almi genomförs alltid en analys av företagets behov. Analysen visar om företaget har behov av Almis erbjudanden eller om det finns andra aktörer som företaget ska slussas vidare till. Almi har ett särskilt fokus mot entreprenörer och företag i tidiga skeden, antingen i fråga om företagets livscykel eller i fråga om att företaget står inför en ny expansionsfas.
Läs mer på https://www.almi.se/Mitt/

Almi Mitt AB har kontor på följande orter:
Sundsvall
Härnösand
Örnsköldsvik
Östersund
Åre

 

Kontaktpersoner

 

Fredrik Kuoppa

Berätta lite kort om dig själv och din roll på Almi

- Jag är en medelålders före detta skidskytt som lever med min fru och våra två tonårsdöttrar i en villa på Södermalm i Sundsvall. I grunden är jag utbildad civilekonom och har under min yrkeskarriär haft förmånen att få jobba i flera olika branscher, senast inom banksektorn.

På Almi har jag precis påbörjat mitt andra år i rollen som affärschef för Västernorrland vilket i praktiken är en kontorschefsroll där jag ansvarar för våra kontor i Sundsvall och Örnsköldsvik. Det ligger även på mitt bord att i stort "driva affären framåt" vilket med andra ord innebär att jag måste ha en bra kontakt och dialog med övriga företagsfrämjande organisationer, exempelvis som vi gör inom Team Mid Sweden. Det är upp till mig att underlätta och förenkla kontakten mellan företagen och våra rådgivare - det är rådgivarna som levererar den slutliga nyttan ut till kund, inte jag. 

Vad är det bästa med ditt jobb? 

- Det bästa med mitt jobb är att jag verkligen är genuint stolt över såväl varumärket Almi, det uppdrag vi har ifrån våra ägare, och framförallt det värde våra ambitiösa rådgivare tillför hos de företag de jobbar med. Jag tror att det är en förutsättning för att trivas och prestera att man känner att jobbet och uppdraget är betydelsefullt och det gör jag verkligen. 

Vad bidrar du med till Team Mid Sweden?

Jag bidrar förhoppningsvis med en stark vilja att utveckla vår samverkan och med kreativa idéer till hur vi kan nå ut till fler företag och göra skillnad i deras vardag. 

Har du någon dold talang? 

Enligt min fru så är jag grymt vass på att kratta löv. Jag är i för sig osäker på om hon säger det för att jag faktiskt är snabb eller om det bara är en simpel taktik för att slippa kratta själv...

extjas31

Kontakta oss