Regler och risker vid utrikeshandel

Sidan blev senast uppdaterad:

På de här sidorna får du en översikt över vad som gäller när du handlar med andra länder. Det är till exempel skillnad på att handla med länder som ligger inom EU och utanför EU.

Regler för världshandel

World Trade Organization, WTO, tar fram regler för världshandeln genom globala avtal som är lika för alla medlemmar. WTO:s huvudsakliga syfte är att se till att handel mellan länder sker så smidigt som möjligt.

Läs mer om regler för världshandel

Till sidans topp

Handel med länder inom EU

EU:s medlemsländer har en tullunion och en gemensam marknad som innebär att samma handelsregler gäller i alla länderna. Det finns också några områden inom EU som är undantagna tullunionen.

Läs mer om att handla med länder inom EU

Till sidans topp

Handel med länder utanför EU

När du handlar med länder utanför EU gäller andra regler än för länder inom EU. Du måste till exempel förtulla alla varor som rör sig mellan Sverige och ett land utanför EU.

Läs mer om att handla med länder utanför EU

Till sidans topp

Risker vid utrikeshandel

När du ska göra affärer med andra länder finns det mycket att tänka på. Det är bra om du gör en riskanalys innan du börjar med din import och export.

Läs mer om risker vid utrikeshandel

Hjälpte den här informationen dig?

Berätta gärna mer om vad du tycker om sidan!

Fältet är obligatoriskt

Fältet är obligatoriskt

Behandling av personuppgifter

När du fyller i formuläret sparas de personuppgifter du lämnar hos Bolagsverket. Bolagsverket ansvarar för dessa uppgifter. Vi sparar uppgifterna för att vi ska kunna kontakta dig. Uppgifterna används inte för något annat ändamål.

Mer om personuppgifter, om dina rättigheter och hur du kan klaga