Webbseminarier – affärer utomlands

Sidan blev senast uppdaterad:

Lär dig mer om import och export med våra kostnadsfria webbseminarier. Du kan sitta var du vill och lyssna på föreläsare från olika myndigheter och ställa dina frågor via en chatt. Om du inte har möjlighet att ta del av webbseminariet på utsatt tid kan du se sändningen i efterhand.

För tillfället planerar vi inte några direktsända webbseminarier, men du kan se de senaste sändningarna här nedan.

Webbseminarierna delas upp i följande sex områden:

Handel med länder utanför EU

Tullverket berättar om vad du ska tänka på för att komma igång med din import eller export. Du får bland annat veta vilka verktyg som du kan använda för att registrera ditt företag för import och export, söka varukoder och beräkna tullavgifter.

Textad sammanfattning av webbseminariet Handel med länder utanför EU

Varumärkesskydd i andra länder

Patent- och registreringsverket berättar om vad som kan vara bra att tänka på när du ska lansera din produkt i ett annat land, varför och var du bör skydda ditt varumärke, hur det fungerar med webbutiker och försäljning över nätet och vad du kan göra för att undvika att bli kopierad.

Textad sammanfattning av webbseminariet Varumärkesskydd i andra länder

Designskydd i andra länder

Patent- och registreringsverket berättar om vad som kan vara bra att tänka på när du ska lansera din produkt i ett annat land, om varför och var du bör skydda din design och vad du kan göra för att undvika att bli kopierad.

Textad sammanfattning av webbseminariet Designskydd i andra länder

Patent i andra länder

Patent- och registreringsverket berättar om vad som kan vara bra att tänka på när du ska lansera din produkt i ett annat land, om varför och var du bör skydda din uppfinning, vad du kan göra själv och vad du bör ta hjälp med.

Textad sammanfattning av webbseminariet Patent i andra länder

Handel med länder inom EU/EES

Företag som handlar med varor och tjänster inom EU/EES kan få hjälp av Kommerskollegium med att hitta information, lösa problem och få bättre inblick i lagstiftningen. I det här webbseminariet berättar Kommerskollegium om hur det går till.

Hjälpte den här informationen dig?