Digitala verktyg

Sidan blev senast uppdaterad:

Om du vill förbereda dig och ditt företag på egen hand inför en exportsatsning så finns det olika digitala verktyg att använda. Här samlar vi kostnadsfria verktyg som är framtagna av myndigheter eller offentligt finansierade aktörer.

Ta fram en exportstrategi med Online Steps to Export

Genom verktyget Online Steps to Export får du kunskap och strategier som kan hjälpa dig att planera din internationella satsning.

Online Steps to Export består av 14 olika områden. Inom varje område får du information om vad du bör tänka på, frågeställningar att besvara och verktyg för att förbereda dig inför en internationell expansion.  Genom att gå programmet tar du fram en egen exportstrategi.

Ta reda på vilka steg i exportprocessen du bör fokusera på

Om du redan påbörjat arbetet med en exportsatsning kanske inte alla områden inom Online Steps to Export är nödvändiga för just ditt företag. Börja med att svara på ett antal frågor för att se vilka steg ditt företag bör fokusera på.

Påbörja Online Steps to Export på Business Swedens webbplats

Online Steps to Export är framtaget av Business Sweden.

Hitta affärssamarbeten

Enterprise Europe Network (EEN) tillhandhåller världens största affärssökdatabas. I databasen kan du kostnadsfritt söka efter företagsprofiler från ett 60-tal länder inom en mängd olika sektorer och typer av samarbeten.

Du kan också prenumerera på profiler till din e-post inom olika branscher, produkter, tjänster och länder som är särskilt intressanta för ditt företag. Om du hittar en profil av intresse, vänd dig till närmaste EEN-kontor för att komma i direktkontakt med företaget bakom profilen.

Sök i databasen på Enterprise Europe Network webbsida

Försäkring mot risken att inte få betalt

Genom en garanti kan företag försäkra risken att inte få betalt vid en exportaffär, samt få bättre möjligheter till finansiering. Exportkreditnämnden (EKN) erbjuder olika typer av garantier till små och medelstora företag.  
 
Genom EKNs garantiguide kan du som företag hitta rätt garanti utifrån era behov.

Använd garantiguiden på Exportkreditnämndens webbplats

Hjälpte den här informationen dig?

Ansvarig: Tillväxtverket

Till sidans topp