Manovi satsar på kompetensutveckling

Sidan blev senast uppdaterad:

Kompetensutveckling är viktigt både för företaget och dina anställda och stärker företagets position på marknaden. Ett företag som satsar kontinuerligt och långsiktigt på kompetensutveckling är Manovi i Varberg.

Se filmen: Kompetensutveckling - inspiration från Manovi (längd: 2.05 minuter).

Ta del av filmen Kompetensutveckling - inspiration från Manovi i textformat

Manovi driver en modern, mekanisk verkstad. De tillverkar allt från röntgenstrålningskomponenter till lamparmaturer. Företagets historia sträcker sig från 1800-talet och har varit med om en enorm utveckling över tid.

Idag arbetar Manovi främst med skärande bearbetning av olika material samt montage av mekanik och elektronik, med målet att agera helhetsleverantör åt sina kunder. Därför är det extra viktigt för Manovi att arbeta aktivt med att utvecklas tillsammans med sina kunder. Förutom att det kräver ett gediget engagemang, sätter det press på flexibiliteten i produktionen och inte minst på företagets och medarbetarnas kunskap. Företaget använder sig av interna och externa utbildningar men har också etablerat ett nära samarbete med skolor för att kunna fånga upp framtidens arbetskraft. 

- Just nu är det stora gap på arbetsmarknaden som inte fylls i den takt som företagen behöver, och även pensionsavgångar som närmar sig för många av våra medarbetare. Därför är rekrytering och vidareutbildning något som vi satsar stort på, säger Andreas Bengtsson teamledare på Manovi.   

Hjälpte den här informationen dig?

Ansvarig: Tillväxtverket

Till sidans topp