Hitta rätt i utbildningsutbudet

Sidan blev senast uppdaterad:

Utbudet av utbildningar för företag är stort och leverantörerna många. Här har vi samlat några startpunkter där du kan söka inom områden där ni behöver bli bättre. Verksamt.se står för överblicken av aktörer men inte för kvalitetsgranskning av enskilda utbildningar.

 

Branschorganisationer med utbildningar

Det finns över 100 branschorganisationer i Sverige som representerar medlemsföretag. Många satsar på olika typer av nischade utbildningar som kan anpassas efter ditt företags behov. På Tillväxtverkets webbplats hittar du en lista med branschorganisationer där du själv kan leta upp din branschorganisation för att se om de har utbildning som matchar ditt behov.

Branschorganisationer A–Ö hos Tillväxtverket

Universitet, högskolor och yrkeshögskolor

Många universitet, högskolor och yrkeshögskolor har utbildningar som riktar sig till företag. Om ni som företag köper en utbildning som enbart riktar sig till era anställda kallas detta för uppdragsutbildning. Medarbetarna behöver då inte uppfylla kraven för behörighet men utbildningen kostar pengar. Om en medarbetare söker och kommer in på en ordinarie kurs är utbildningen gratis eftersom det svenska utbildningssystemet är gratis.

Hjälpte den här informationen dig?

Ansvarig: Tillväxtverket

Till sidans topp