Söka finansiering

Att söka extern finansiering kan vara aktuellt vid många olika tillfällen, till exempel om du ska du utveckla en ny produkt, ta ditt företag utomlands eller om ditt företag är i en tillväxtfas. Här har vi samlat offentliga finansieringsstöd och information om vad som är bra att tänka på när du söker finansiering.

Sidan blev senast uppdaterad:

Formerna för finansieringen är uppdelade i lån, bidrag, riskkapital, krediter och övrigt stöd. Du kan sortera informationen utifrån vad som är aktuellt för din verksamhet.

Informationen är uppdelad i fyra olika områden för att du lättare ska hitta det du söker. Välj område utifrån det som passar ditt behov.

Produktutveckling och innovation

Här hittar du aktörer som hjälper dig med finansiering om du ska utveckla en vara eller en tjänst.

Produktutveckling och innovation

Investera för tillväxt

Är ditt företag inne i en tillväxtfas och behöver kapital för investeringar kan du söka medfinansiering i form av lån, bidrag eller riskkapital.

Investera för tillväxt

Export och internationell etablering

Du som vill komma ut på en internationell marknad kan få hjälp med finansiering, information och rådgivning.

Export och internationell etablering

Till sidans topp

Finansiering vid start

För dig som är på gång att starta ett företag och behöver komplettera din finansiering.

Finansiering vid start

Till sidans topp

Att söka finansiering

När du söker finansiering är det viktigt att du är väl förberedd och insatt i vad det innebär. Villkoren för olika typer av finansiering varierar och kan få konsekvenser för hur din verksamhet ska bedrivas. Här kan du läsa mer om vad som är bra att tänka på om du vill ta in riskkapital eller planerar att söka offentligt stöd.

Till sidans topp

Så har andra gjort

Här hittar du intervjuer med andra företagare som berättar hur de har gått tillväga för att finansiera sina verksamheter.

Lyssna på finansieringspodden

I Finansieringspodden får du följa några entreprenörer inför och efter en finansieringsresa till USA och samtidigt lära dig mer om att söka extern finansiering.

 

Hjälpte den här informationen dig?

Ja Nej

Tack för din återkoppling!

Berätta gärna vad du tycker om sidan. Dina synpunkter hjälper oss att förbättra verksamt.se.