Så har andra företagare gjort

Här har vi samlat exempel på hur andra företagare har gjort när de startat eller utvecklat sitt företag. Du kan sortera artiklarna efter bransch/kategori, företagsform och företagsfas. Gör du inga val visas alla artiklar.

Du kan filtrera på

Ecoflors strategi: rädda miljön och tjäna pengar samtidigt

Maria Larsson och hennes syster Karin tackade nej till möjligheten att driva blomsterbutik i ett stort köpcentrum. Samma kväll dök ett unikt erbjudande upp. Maria anade knappast att det skulle leda till att hon två och ett halvt år senare kan bocka av att ha vunnit kommunens miljöpris och varit med i ett klipp från BBC som delats över 25 miljoner gånger. Maria Larsson på Ecoflor ger tips om hur ditt företag kan jobba mer hållbart.

Utrikesfödda är en succé i svenska Lifeclean International AB

Många svenska företag upplever att det är brist på lämplig arbetskraft. Men många kompetenta arbetssökande får inte ens chansen, enligt Thomas Lööw, vd på Lifeclean International AB i Uddevalla. Han anser att utrikesfödda är en outnyttjad resurs.

Nordiska entreprenadsystem om att exportera tjänster

Linköpingsföretaget Nordiska entreprenadsystem har tagit fram NEXT, ett mobilt affärssystem för små och medelstora bygg-, service- och entreprenadföretag. Allt såg ut att bli en framgångssaga när affärssystemet skulle lanseras i Australien. Men tyvärr gick det inte som tänkt. Nu har företaget lärt sig av sina misstag och gör en ny satsning i grannlandet Norge.

Umlax om att exportera fisk till Norge och andra länder

Några mil nordväst om Vilhelmina i södra Lappland ligger sjön Malgomaj. Där odlar Umlax AB fisk, främst fjällröding som är deras huvudprodukt. När fisken är tillräckligt stor så körs den till Vilhelmina där den rensas och filéas.

Erghis Technologies om att sälja till andra EU-länder

Tänk dig att kunna styra din dator utan att röra vid den. Det är precis det som det Malmöbaserade företaget Erghis Technologies AB har tagit fram en teknik för. Företagsresan har varit krokig, men målet har alltid varit detsamma: att nå ut i världen. Bolaget har gått från att inledningsvis sälja appar, till att nu ta fram och utveckla möjligheten att göra sjukvården ännu mer steril genom sin teknik. Företaget är grundat av studiekamraterna Örs-Barna Blénessy och Holger Andersson.

Skistart.com om att importera från Kina

Webbutiken som startade i garaget hemma hos en av grundarna har i dag över tio anställda. Skistart.com från Älvdalen exporterar numera till hela Norden, och började tidigt importera från Kina och Taiwan.

Fria Bröd om att välja rätt samarbetspartner

Livsmedelsföretaget Fria Bröd AB har sedan starten för 20 år sedan tagit sitt glutenfria bröd från det lilla industriområdet i Västra Frölunda till 15 länder i Europa. Jeanine Öhrstedt Holmgren rekryterades som VD för snart fem år sedan för att få bolaget att ta ytterligare positioner på den glutenfria marknaden.

Så fick Linda större ekonomisk trygghet

Vad händer med din ekonomi om du blir sjuk? Eller om du ska vara föräldraledig? Eller den dag du går i pension? Linda Roussos, frisör och ägare av salong Infinum i Göteborg, har både funderat på och planerat för hur hon ska lösa de här situationerna.

Föräldraskapet fick Tommie att tänka på pension

Att få barn ändrar ofta perspektiven, även tankarna på pension. Tommie Gridelli som varit företagare i princip hela sitt vuxna liv har för första gången aktivt tagit tag i sin pension.

Från pojkrumsprojekt till 35 anställda

Vill du att företaget ska växa måste du också vara beredd på att anställa. Jonas Askås, vd för e-handelsföretaget Askås, har utvecklat sitt bolag från ett pojkrumsprojekt till att idag ha 35 anställda och vet precis vilka utmaningar man kan möta på vägen.

CoolStuff byggde varumärke utomlands

Det svenska e-handelsföretaget CoolStuff siktar på sin sjätte internationella marknad. Vägen dit har varit kantad av många utmaningar där arbetet med att ta med sig varumärket har varit en av de största.

Elin fick finansiering via crowdfunding

När Elin Olsson behövde finansiering för att utveckla en ny brandvarnare behövde hon inga miljonbelopp. Hon var heller inte intresserad av att sälja andelar av företaget. Lösningen var equity crowdfunding. Genom Funded by me köpte 27 investerare 9,99 procent av Elins företag för 200 000 kronor.

Idé om isvin gav Andreas riskkapital

Andreas Sundgren, grundare av Brännlands Cider, har just gått igenom sin andra finansieringsrunda. Enligt Andreas är investerarnas kunskap, engagemang och kontakter lika mycket värda som kapitalet de har med sig.

Ekologiskt lantbruk tillsammans

Ekologiskt lantbruk är bra för djur och natur men det är svårt att få ekonomi i verksamheten. Ett sätt är att gå ihop och bilda producentkooperativ.

Ansvarig: Tillväxtverket

Till sidans topp