Finansieringspodden

Sidan blev senast uppdaterad:

I Finansieringspodden får du följa några entreprenörer inför och efter en finansieringsresa till USA och samtidigt lära dig mer om att söka extern finansiering.

Lyssna i spelaren nedan.

Finansieringspodden finns även på iTunes

I Finansieringspodden samtalar entreprenörer och experter om möjligheter och vanliga utmaningar med att sälja in sin affärsidé och söka finansiering. Du får bland annat veta mer om:

  • förberedelser inför en träff med en investerare
  • pitchen och metoder som kan vässa ditt företags budskap
  • vad det innebär att ta in riskkapital
  • hur investerare tänker när de bedömer affärsidéer
  • hur du skapar värdefulla kontakter i jakten på en investering.

Målet för entreprenörerna är Innovate46 som är en årlig heldagskonferens på temat innovation och entreprenörskap. Programledare för Finansieringspodden är Anders Nyberg.

Avsnitt 1: Förberedelser inför en träff med investerare

I avsnitt ett pratar Anders Nyberg med Jakob Berglund och Philip Bergqvist, grundare av Unified Intents AB om hur förberedelserna går inför resan till New York och Innovate46.

Avsnitt 2: Så berättar du historien om ditt företag

Hör Anna Fagerström från PR-kiosken ge konkreta tips på vad du ska tänka på när du presenterar eller pitchar ditt företag. Anna pratar om olika presentationstekniker, manus, målgrupsanpassning och konsten att väcka intresse och sticka ut. Hur berättar du din historia om ditt företag på bästa sätt?

Hör också Satu Johansson från företaget Inclose Solutions prata om förberedelserna inför sin kommande presentation på den stora scenen på Innovate 46.

Avsnitt 3: Inför USA-resan – företagens sista förberedelser

Med bara dagar kvar till USA-resan hör du Christopher Kingdon från Happy L-Lord och Björn Westerholm från MyFC. Hur går förberedelserna? Vad har de tagit med sig från pitchträningen och vad är viktigt inför mötet med investerarna?

Avsnitt 4: Gör först, städa sen. Så tar du ditt företag ut i världen.

De medverkande bolagen har nu kommit hem från resan till New York. Hör hur det lät i New York och hör också Emy Blixt från Swedish Hasbeens berätta om hur hon gjorde för att få USA som sin största marknad.

Avsnitt 5: Så tänker en investerare

I avsnitt fem möter vi investerarna Sara Wimmercranz från the Springfield project och Johan Crona från Almi Invest. Programledaren Anders Nyberg tar reda på vad som är viktigt för en investerare och vilken betydelse pitchen egentligen har. Du får också höra investerarnas hemliga recept för att lyckas med din investering.

Avsnitt 6: Efter New York-resan – hur gick det sedan?

Ett par veckor har nu gått sedan resan till New York. Hur har det gått? Vad har hänt sedan New York? Vad är nästa steg nu? Björn Westerholm från MyFC återkommer till studion och berättar om vilka resultat som Innovate46 gav. Dessutom träffar vi Johanna Tömmervik som jobbar för att hjälpa StartUps på Strängnäs Business Park som berättar om den hjälp som finns tillgänglig om man vill få sitt företag att växa.

Bonusavsnitt: Nya vs traditionella finansieringsformer – vad ska jag tänka på?

I detta bonusavsnitt av Finansieringspoddens första säsong sänder vi live från Eget Företag-mässan i Älvsjö och går igenom olika finansieringsformer för dig som driver eller ska starta företag. Traditionellt sett så har banken varit den viktigaste finansieringskällan för nya företag men mycket håller på att ändras i och med digitaliseringen. Så kallade peer-to-peer-lending och crowdfunding är koncept som har vuxit kraftigt med åren och som skapat nya möjligheter för entreprenörer att skaffa pengar till sin idé. På scenen intervjuas Beatrice Rosenqvist från SEB; Sofie Lundström, vd för ToBorrow, den digitala marknadsplatsen för lån; och Robin Szekely, entreprenören bakom företaget Taskrunner.

Representanter från företagen som kommer att delta i Innovate46 och Finansieringspodden tillsammans med Marcus Liu från Tillväxtverket.Några av entreprenörerna som deltar på Innovate46.

Tillväxtverket och svensk-amerikanska handelskammaren i New York, SACC, står bakom möjligheten för entreprenörerna att synas och knyta kontakter på Innovate46.

Hjälpte den här informationen dig?

Ansvarig: Tillväxtverket

Till sidans topp