Utrikeshandelspodden

I Utrikeshandelspodden får du ta del av information om EU:s inre marknad och handelspolitik. Medarbetare på Kommerskollegium diskuterar aktuella frågor som är relevanta för dig som egenföretagare.

Sidan blev senast uppdaterad:

Avsnitt 6: "Det första stora Brexit-avsnittet"

Om hur ovissheten påverkar, den inre marknadens betydelse och Zlatan. Och så lite om AIK. Med utredarna Olle Grünewald och Erik Dahlberg.

Avsnitt 5 "Ska de veta att jag är gravid innan jag vet det själv?"

Om den nya digitala handelsverkligheten – hoten och möjligheterna. Men också om balansakten mellan dina intressen och företagens, den amerikanska kristna högern, NSA och Big Brother-samhället. Med utredarna Magnus Rentzhog och Ola Landström.

Avsnitt 4 "En global situation behöver en global lösning"

Om Kina, marknadsekonomisk status och stål. Tar också upp olika beräkningsmetoder, vad marknadsekonomisk status betyder egentligen och den pågående stålkrisen. Dessutom om lagliga hämndaktioner, röda flaggor och potentiella handelskrig. Med utredarna Isabelle Ahlström och Martin Magnusson. 

Avsnitt 3. "Vi vill lika men har olika tillvägagångssätt"

Om skillnader, likheter och globetrotterns behov av en global hårtork. Och om hur ett kylskåp skulle kunna leda till ett TTIP-avtal. Med utredare Emanuel Badehi-Kullander.

Avsnitt 2: "Vi är en väktare" 

Om handelsmönster, glapp och hur man gör politiken smartare. Och om hur det känns att hjälpa någon över mållinjen. Och så några ord om Europas kriscocktails. Med generaldirektör Anna Stellinger.

Avsnitt 1: "Just do it"

Om rädsla, glömska och handel som kretslopp. Och de hinder och tecken på protektionism som står i vägen. Med ämnesråd Per Altenberg.

Hjälpte den här informationen dig?

Ja Nej

Tack för din återkoppling!

Berätta gärna vad du tycker om sidan. Dina synpunkter hjälper oss att förbättra verksamt.se. Om du vill ha svar från oss, ange din e-postadress.