Hjälp och inspiration

När du ska göra affärer med andra länder är det mycket att tänka på. På de här sidorna får du hjälp att snabbare komma igång med dina utlandsaffärer.

Sidan blev senast uppdaterad:

Rådgivning nära dig
Behöver du någon att bolla idéer med, eller någon att fråga om hjälp och stöd? I  tjänsten Rådgivning nära dig hittar du rådgivare inom export, import och finansiering i det län där du bor.

Rådgivning nära dig

Så har andra gjort
Bli inspirerad av hur andra företagare har lyckats med sina utlandssatsningar. Nedan finns länkar till inspirerande information i form av filmer, intervjuer och berättelser om företag som utvecklat sina idéer.

Se och läs intervjuer med företag

Läs om företag som har utvecklat idéer med Almi

Webbseminarier
Passa på och lär dig mer om import och export via våra webbseminarier. Du kan sitta var du vill och lyssna på föreläsare från olika myndigheter och ställa frågor via en chatt. Om du inte har möjlighet att ta del av webbseminariet på utsatt tid kan du se sändningen i efterhand.

Läs mer om kostnadsfria webbseminarier

Få koll på olika marknader
Letar du efter information om det land du vill göra affärer med? I den interaktiva kartan hittar du övergripande information om olika länder, kontaktuppgifter till organisationer på plats och exempel på hur andra företag har gjort.

Använd den interaktiva kartan

Utrikeshandelspodden

I Utrikeshandelspodden får du ta del av information om EU:s inre marknad och handelspolitik. Medarbetare på Kommerskollegium diskuterar aktuella frågor som är relevanta för dig som egenföretagare.

Lyssna på Utrikeshandelspodden

Market Access Database

EU-kommissionens databas för marknadstillträde Market Access Database är en gratis tjänst på nätet där du hittar information om tullavgifter, dokumentationskrav och andra handelshinder för olika länder. Exempelvis kan du ange vilken produkt du vill exportera och till vilket land, så svarar databasen med en utförlig lista vad du behöver ha koll på.

Läs mer om databasen på Kommerskollegiums webbplats

Se film om hur du använder Market Access Database

Branschorganisationer

För dig som är företagare kan det vara bra att känna till att branschorganisationer erbjuder tjänster och information som till exempel rådgivning i juridik och frågor kring standarder för varor och tjänster.

Läs mer om branschorganisationer på Tillväxtverkets webbplats

Kvartalsstatistik över Sveriges utrikeshandel via Kommerskollegium

Med några få klick får du fram den senaste kvartalsstatistiken för Sveriges utrikeshandel för aktuellt land eller region, totalt eller uppdelat på varugrupper. Faktabladen baseras på siffror från SCB:s handelsstatistikdatabas.

Ta fram statistik på statistikblad.kommers.se

Business Swedens e-handelsguide

I  Business Swedens e-handelsguide får du information om relevanta lokala lagar, regelverk, köpbeteenden och trender på ett 20-tal olika e-handelsmarknader både inom och utanför EU.

Läs mer om Business Swedens e-handelsguide

Praktiska tips inför din export

Business Swedens film 5 steg för en lyckad export ger dig råd kring praktiska saker att förbereda inför din export.

Se filmen 5 steg för en lyckad export

Hitta konsulthjälp via Sweden on the Go

Sweden on the Go är en webbtjänst för företag som behöver hjälp med att göra affärer utomlands. Med webbtjänsten kan företagen hitta internationellt erfarna konsulter och deras tjänster inom olika branscher, expertområden och länder. Konsulterna finns i Sverige och utomlands.

Använd webbtjänsten Sweden on the Go

Om du ska anlita en konsult kan du få ekonomiskt stöd genom affärsutvecklings- och konsultcheckar.

Läs mer om affärsutvecklings- och konsultchekar i finasieringsguiden

Hjälpte den här informationen dig?

Ja Nej

Tack för din återkoppling!

Berätta gärna vad du tycker om sidan. Dina synpunkter hjälper oss att förbättra verksamt.se.