Hjälp och inspiration

När du ska göra affärer med andra länder är det mycket att tänka på. På de här sidorna får du hjälp att snabbare komma igång med dina utlandsaffärer.

Sidan blev senast uppdaterad:

Rådgivning nära dig
Behöver du någon att bolla dina idéer med, eller någon att fråga om hjälp och stöd? I vår tjänst Rådgivning nära dig kan du hitta rådgivare inom export, import och finansiering i den region där du bor.

Bli inspirerad av andra företagare
På sidan Så har andra gjort kan du titta på korta filmer och läsa intervjuer om hur andra företagare har lyckats med sina utlandssatsningar. På almistories.se finner du samlade berättelser om företag som utvecklat sina idéer och vuxit i samverkan med Almi. Många av berättelserna handlar om affärer med andra länder.

Titta på webbseminarier
Lär dig mer om import och export med våra kostnadsfria webbseminarier. Du kan sitta var du vill och lyssna på föreläsare från olika myndigheter och ställa dina frågor via en chatt. Om du inte har möjlighet att ta del av webbseminariet på utsatt tid kan du se sändningen i efterhand.

Få koll på olika marknader
Letar du efter information om det land du vill göra affärer med? I den interaktiva kartan hittar du övergripande information om olika länder, kontaktuppgifter till organisationer på plats och exempel på hur andra företag har gjort.

Utrikeshandelspodden

I Utrikeshandelspodden får du ta del av information om EU:s inre marknad och handelspolitik. Medarbetare på Kommerskollegium diskuterar aktuella frågor som är relevanta för dig som egenföretagare.

Business Swedens e-handelsguide

I Business Swedens e-handelsguide får du information om relevanta lokala lagar, regelverk, köpbeteenden och trender på ett 20-tal olika e-handelsmarknader både inom och utanför EU.

Praktiska tips inför din export

Business Swedens film 5 steg för en lyckad export ger dig råd kring praktiska saker att förbereda inför din export.

Hitta konsulthjälp via Sweden on the Go

Sweden on the Go är en webbtjänst för företag som behöver hjälp med att göra affärer utomlands. Med webbtjänsten kan företagen hitta internationellt erfarna konsulter och deras tjänster inom olika branscher, expertområden och länder. Konsulterna finns i Sverige och utomlands.

 

Hjälpte den här informationen dig?

Ja Nej

Tack för din återkoppling!

Berätta gärna vad du tycker om sidan. Dina synpunkter hjälper oss att förbättra verksamt.se. Om du vill ha svar från oss, ange din e-postadress.