Organisationer

Sidan blev senast uppdaterad:

Här har vi samlat några organisationer som du kan ha hjälp av när du startar ditt taxiföretag.

Svenska taxiförbundet

Svenska taxiförbundet företräder Sveriges taxiföretag. Medlemmar är ungefär 230 beställningscentraler med 4 500 anslutna taxiföretag och virka 9 000 fordon, vilket motsvarar cirka 70 procent av taxibranschen. Som medlem har man tillgång till juridisk rådgivning, försäkringar, erbjudande och förmåner från en rad samarbetspartners.

Till sidans topp

Transportföretagen

Transportföretagen är en samarbetsorganisation för arbetgivar- och branschförbund inom transportnäringen. Som taxiföretag och arbetsgivare är det Biltrafikens Arbetsgivarförbund som är ett förbund inom Transportföretagen som är aktuellt. Som medlem får du tillgång till rådgivning, avtalstolkning och avtalsförsäkringar med mera.

Till sidans topp

Transportarbetarförbundet

Om du är taxiförare med anställning kan du gå med i Transportarbetarförbundet som är ett fackförbund inom LO. Transports uppgift är att se efter medlemmarnas intressen på arbetsmarknaden och inom näringslivet.

Transports A-kassa är fristående från Transportarbetareförbundet och det är den organisation som betalar ut ersättning till medlemmar vid arbetslöshet.

Till sidans topp

Transportstyrelsen

Det är Transportstyrelsen du ansöker om taxitrafiktillstånd och taxiförarlegitimation. På webbplatsen finns ansökningshandlingar och information.

Till sidans topp

Trafikverket

Trafikverket har information om hur du bokar och vilka avgifter som gäller när du ska genomföra dina yrkesförarprov.

Hjälpte den här informationen dig?

Ansvarig: Tillväxtverket

Till sidans topp