Organisationer

Sidan blev senast uppdaterad:

Här har vi samlat några organisationer som du kan ha hjälp av när du startar ditt taxiföretag.

Svenska taxiförbundet

Svenska taxiförbundet företräder Sveriges taxiföretag. Ungefär 220 beställningscentraler med 4 000 anslutna taxiföretag. Som medlem har man tillgång till juridisk rådgivning, försäkringar, erbjudande och förmåner från en rad samarbetspartners.

Svenska taxiförbundet

Transportföretagen

Transportföretagen är en samarbetsorganisation för arbetsgivar- och branschförbund inom transportnäringen. Som taxiföretag och arbetsgivare är det Biltrafikens Arbetsgivarförbund, ett förbund inom Transportföretagen, som är aktuellt. Som medlem får du tillgång till rådgivning, avtalstolkning och avtalsförsäkringar med mera.

Transportföretagen

Transportarbetarförbundet

Om du är taxiförare med anställning kan du gå med i Transportarbetarförbundet som är ett fackförbund inom LO. Transports uppgift är att se efter medlemmarnas intressen på arbetsmarknaden och inom näringslivet.

Transportarbetarförbundet

Transports A-kassa är fristående från Transportarbetareförbundet, och är den organisation som betalar ut ersättning till medlemmar vid arbetslöshet.

Transports A-kassa

Transportstyrelsen

Det är hos Transportstyrelsen du ansöker om taxitrafiktillstånd och taxiförarlegitimation. På webbplatsen finns ansökningshandlingar och information.

Transportstyrelsen

Trafikverket

Trafikverket har information om hur du bokar dina yrkesförarprov, och vilka avgifter som gäller när du ska genomföra dem.

Trafikverket

Hjälpte den här informationen dig?

Ansvarig: Tillväxtverket

Till sidans topp