Taxi

Vill du starta taxiföretag? Att äga ett taxiföretag innebär att du måste ha koll på en del tillstånd och ha kunskaper i juridik och ekonomi. Här har vi samlat information för dig som ska starta taxiföretag.

Sidan blev senast uppdaterad:

Om du tycker om att köra bil, serva människor och möta nya ansikten kan taxiverksamhet vara något för dig. Medelåldern bland taxiägare är 49 år, medelåldern för taxiförare är 35-40 år och mer än 90% av förarna är män.

För att få arbeta som taxiförare måste du ha en taxiförarlegitimation. För att driva ett taxiföretag krävs att du har ett så kallat taxitrafiktillstånd. Det finns vissa regler innan din bil får användas som taxi och det ställs vissa kapitalkrav.

Läs mer under Starta företag inom taxi

Hur får man avtal om skoltaxi och sjuktransporter? Här får du tips om hur du kan utveckla din taxiverksamhet. 

Läs mer under Utveckla din verksamhet

Under rubriken Organisationer har vi samlat några av de organisationer du kan ha hjälp av under uppstarten av ditt taxiföretag.

Läs mer under Organisationer

Din checklista

Skapa din egen checklista och få reda på vad du måste göra när du startar företag. Välj vilken företagsform du ska starta och svara på några enkla frågor så får du information och länkar som är anpassade till din situation.

Skapa din checklista

Hjälpte den här informationen dig?

Ja Nej

Tack för din återkoppling!

Berätta gärna vad du tycker om sidan. Dina synpunkter hjälper oss att förbättra verksamt.se.

Mer inför företagsstarten

Gå på Starta företag-dagen

Starta företag-dagen anordnas på flera platser runt om i Sverige och ger dig grundläggande information om att starta företag. Du får samlad information från sju olika myndigheter och har möjlighet att ställa egna frågor.