Så har andra gjort

Här hittar du inspirerande intervjuer med andra som startat företag inom scenkonstområdet. Hur gjorde de? Vilka tips och råd kan de ge dig som är i startgroparna?

Sidan blev senast uppdaterad:

Företagandet driver teatern

Skådespelaren Jannike Grut driver Moderna Teatern, en teater utan fast scen. Företagandet ger Jannike möjlighet att bestämma över sin egen tid och att stå på flera ben. Hon vill inte fastna i ett fack utan arbeta med olika saker för att utvecklas som yrkesmänniska.

Läs intervju med Jannike Grut

En knytpunkt för dansare

De tre koreograferna på Dansbyrån i Göteborg gick ihop i ett gemensamt företag för att sprida danskonsten och dela på administration och ekonomi. Det viktigaste med Dansbyrån är att vi utvecklas ihop, säger Paula de Hollanda.

Läs intervju med Paula de Hollanda

Teatern på landet

Jenny och Johan Gille ville bo på landsbygden men samtidigt fortsätta med skådespeleri och regi. De startade då en egen teater hemma på gården som drar tusentals besökare per år.

Läs intervju med Johan Gille

Scenograf och företagare

Frilansande scenografen Åsa Nilsson blandar friskt i sitt yrkesliv. Hon kan ena året jobba med en stor filminspelning och nästa år med att bygga upp ett litet geologimuseum på jämtländska landsbygden.

Läs intervju med Åsa Nilsson

 

Hjälpte den här informationen dig?

Ja Nej

Tack för din återkoppling!

Berätta gärna vad du tycker om sidan. Dina synpunkter hjälper oss att förbättra verksamt.se.