Scenkonst

Branschguiden för scenkonst vänder sig till dig som skapar, producerar, utövar eller sprider scenkonst och som vill starta eller utveckla ditt företag.

Sidan blev senast uppdaterad:

För blivande företagare inom scenkonsten är företagandet ofta en helt ny värld att sätta sig in i. Här får du tips om sådant som är bra att tänka på när du startar eget och vilka försäkringar du omfattas av.
Läs mer under Starta företag inom scenkonst.

Många företag inom scenkonsten får sina intäkter från olika håll. Därför är det bra att göra en budget för att få en överblick över inkomsterna samt förstå momsreglerna för din verksamhet.
Läs mer under Finansiering och ekonomi.

Om du gör ett gästspel på en scen är det bra att veta vilka regler som gäller och vilka dina skyldigheter är gentemot arrangören.
Läs mer under Scener och säkerhet.

Upphovsrätt är en viktig del inom scenkonsten och det är därför betydelsefullt att känna till hur upphovsrätten regleras i avtal.
Läs mer under Upphovsrätt.

Det finns en hel del organisationer som är viktiga att känna till och som du kan få stöd och hjälp av när du startar och driver företag inom scenkonst.
Läs mer under Organisationer.

Vill du läsa inspirerande intervjuer med andra som startat företag inom scenkonst? Hur gjorde de? Vilka tips och råd kan de ge dig som är i startgroparna?
Läs mer under Så har andra gjort

Din checklista

Skapa din egen checklista och få reda på vad du måste göra när du startar företag. Välj vilken företagsform du ska starta och svara på några enkla frågor så får du information och länkar som är anpassade till din situation.

Skapa din checklista

 

Hjälpte den här informationen dig?

Ja Nej

Tack för din återkoppling!

Berätta gärna vad du tycker om sidan. Dina synpunkter hjälper oss att förbättra verksamt.se. Om du vill ha svar från oss, ange din e-postadress.

Mer inför företagsstarten

Gå på Starta företag-dagen

Starta företag-dagen anordnas på flera platser runt om i Sverige och ger dig grundläggande information om att starta företag. Du får samlad information från sju olika myndigheter och har möjlighet att ställa egna frågor.