Scenkonst

Branschguiden för scenkonst vänder sig till dig som skapar, producerar, utövar eller sprider scenkonst och som vill starta eller utveckla ditt företag.

Sidan blev senast uppdaterad:

För blivande företagare inom scenkonsten är företagandet ofta en helt ny värld att sätta sig in i. Här kan du läsa om olika intäkter, vad som gäller för moms inom branschen och vad som gäller för frilansare.

Läs mer under Starta företag inom scenkonst

Om du gör ett gästspel på en scen är det bra att veta vilka regler som gäller och vilka dina skyldigheter är gentemot arrangören. Vad innebär upphovsrätt och hur regleras det i avtal?

Läs mer under Lagar, regler och tillstånd

Det finns en hel del organisationer som är viktiga att känna till och som du kan få stöd och hjälp av när du startar och driver företag inom scenkonst.

Läs mer under Organisationer

Vill du läsa inspirerande intervjuer med andra som startat företag inom scenkonst? Hur gjorde de? Vilka tips och råd kan de ge dig som är i startgroparna?

Läs mer under Så har andra gjort

Din checklista

Skapa din egen checklista och få reda på vad du måste göra när du startar företag. Välj vilken företagsform du ska starta och svara på några enkla frågor så får du information och länkar som är anpassade till din situation.

Skapa din checklista

Hjälpte den här informationen dig?

Ja Nej

Tack för din återkoppling!

Berätta gärna vad du tycker om sidan. Dina synpunkter hjälper oss att förbättra verksamt.se.

Mer inför företagsstarten

Gå på Starta företag-dagen

Starta företag-dagen anordnas på flera platser runt om i Sverige och ger dig grundläggande information om att starta företag. Du får samlad information från sju olika myndigheter och har möjlighet att ställa egna frågor.