Avtal och lagar

Sidan blev senast uppdaterad:

Att skriva noggranna avtal är viktigt, såväl mellan dig och dina kunder som mellan kompanjoner. Läs också om hur du kan skydda din design på olika sätt.

Som designer bör du vara noga med att upprätta avtal i alla verksamhetens delar och med alla personer som involveras i din verksamhet. Så länge man eftersträvar tydlighet finns det mindre utrymme för missförstånd.
Läs mer under Avtal.

För dig som arbetar med design är det viktigt att känna till att resultatet inom mode och andra designdiscipliner kan ha upphovsrättsligt skydd, det vill säga att du som skapare/upphovsperson har upphovsrätt till vad du skapat.
Läs mer under Upphovsrätt.

Om du vill försäkra dig om att rätten till din produkt är skyddad måste du själv göra en registrering hos Patent – och registreringsverket (PRV). Du kan söka designskydd (benämns även mönsterskydd), varumärkesskydd eller patent.
Läs mer under Designskydd, patent och varumärkesskydd.

Hjälpte den här informationen dig?

Berätta gärna mer om vad du tycker om sidan!

Fältet är obligatoriskt

Fältet är obligatoriskt

Behandling av personuppgifter

När du fyller i formuläret sparas de personuppgifter du lämnar hos Bolagsverket. Bolagsverket ansvarar för dessa uppgifter. Vi sparar uppgifterna för att vi ska kunna kontakta dig. Uppgifterna används inte för något annat ändamål.

Mer om personuppgifter, om dina rättigheter och hur du kan klaga

Ansvarig: Tillväxtverket

Till sidans topp