Mode och design

Ska du starta företag inom mode och design? Här har vi samlat information och inspiration som kan hjälpa dig på vägen.

Sidan blev senast uppdaterad:

Vill du sälja din design som en tjänst åt en beställare? Då finns en del viktiga saker du bör komma överens om med uppdragsgivaren. Om du ska utveckla varor under eget varumärke bör du söka lämpliga producenter, och överväga en hållbar design vilken kan vara en konkurrensfördel.
Läs mer under Starta företag inom mode och design.

Det lönar sig att ha en genomarbetad strategi för hur du ska marknadsföra din design. Gå igenom vilka kanaler du ska använda för att sälja dina produkter.
Läs mer under Marknadsföra och sälja.

Att skriva genomtänkta avtal är viktigt, oavsett om det gäller mellan dig och dina kunder eller mellan dig och dina kompanjoner. Du har även möjlighet att skydda din design på olika sätt.
Läs mer under Avtal och lagar.

Via organisationer inom branschen kan du utöka ditt nätverk. Att söka stipendier och delta i tävlingar ger dig också möjligheter till både kontakter och finansiering.
Läs mer under Nätverk och möjligheter.

Hur har andra som startat företag inom mode och design gjort? Vilka tips och råd kan de ge dig som är i startgroparna? Vi har intervjuat inspirerande företagare inom mode- och designbranschen.
Läs mer under Så har andra gjort

Din checklista

Skapa din egen checklista och få reda på vad du måste göra när du startar företag. Välj vilken företagsform du ska starta och svara på några enkla frågor så får du information och länkar som är anpassade till din situation.

Skapa din checklista

Hjälpte den här informationen dig?

Ja Nej

Tack för din återkoppling!

Berätta gärna vad du tycker om sidan. Dina synpunkter hjälper oss att förbättra verksamt.se.

Mer inför företagsstarten

Gå på Starta företag-dagen

Starta företag-dagen anordnas på flera platser runt om i Sverige och ger dig grundläggande information om att starta företag. Du får samlad information från sju olika myndigheter och har möjlighet att ställa egna frågor.