Film

Sidan blev senast uppdaterad:

Ska du starta företag inom filmbranschen? Här får du veta mer om finansiering, vilka tillstånd som behövs vid en filminspelning, vilka nätverk som är bra att delta i och annat som kan vara bra att känna till.

Det är vanligt att växla mellan att arbeta som egenföretagare och som anställd. Under rubriken Starta företag inom film finns information om vad som gäller för dig som frilansare och hur du kan finansiera dina filmer.

Läs mer på sidan Starta företag inom film

För att en film ska vara upphovsrättsligt skyddad krävs att den är ett resultat av ett individuellt skapande och att filmen har verkshöjd. Det är upphovsrätten till den färdiga filmen som utgör värdet av vad du eller ni har lagt ner i produktionen. Vid en filmproduktion finns flera upphovsrättsliga frågor som kan lösas på olika sätt. Ibland kan det också behövas tillstånd när filmscener ska spelas in.

Läs mer på sidan Regler, avtal och tillstånd

Utöver ditt eget personliga nätverk av kontakter, referenser och kollegor finns det även etablerade nätverk i form av organisationer, fack och a-kassa som kan underlätta för verksamheten. Under rubriken Organisationer och nätverk har vi listat nyckelaktörer i filmbranschen.

Läs mer på sidan Organisationer och nätverk

 

Din checklista

Skapa din checklista och få reda på vad du måste göra när du startar företag. Välj vilken företagsform du ska starta och svara på några enkla frågor så får du information och länkar som är anpassade till din situation.

Skapa din checklista

 

Mer inför företagsstarten

Gå på Starta företag-dagen

Starta företag-dagen anordnas på flera platser runt om i Sverige och ger dig grundläggande information om att starta företag. Du får samlad information från sju olika myndigheter och får möjlighet att ställa egna frågor.

Hjälpte den här informationen dig?

Berätta gärna mer om vad du tycker om sidan!

Fältet är obligatoriskt

Fältet är obligatoriskt

Behandling av personuppgifter

När du fyller i formuläret sparas de personuppgifter du lämnar hos Bolagsverket. Bolagsverket ansvarar för dessa uppgifter. Vi sparar uppgifterna för att vi ska kunna kontakta dig. Uppgifterna används inte för något annat ändamål.

Mer om personuppgifter, om dina rättigheter och hur du kan klaga

Ansvarig: Tillväxtverket

Till sidans topp