Marknadsföring

Sidan blev senast uppdaterad:

För att få kunder att handla i din webbutik måste de veta att du finns. Det finns många sätt att sprida information om sin webbutik. Sociala medier och sökmotoroptimering är två sätt.

Att ha en webbutik som är användarvänlig är en viktig del i marknadsföringen när du visar upp dig mot potentiella kunder. Satsa på en bra plattform med alla de funktioner som du behöver och som du tror dina kunder kommer att uppskatta. God service är en del i en lyckad marknadsföringsstrategi.

När man har en webbutik är det vanligast att använda marknadsföringsmetoder som också är online. Traditionella utskick via post eller annonsering i tidningar är inte lika vanligt. Se till att ha en bra strategi för hur du ska nå ut till din målgrupp.

Sökmotoroptimering

Sökmotoroptimering kan vara en kostnadseffektiv marknadsföringsmetod. Metoden innebär att din webbplats optimeras för att sökmotorerna ska ge webbplatsen höga placeringar i sökmotorernas resultatlistor. Du måste jobba med att tekniskt optimera din webbplats, att skapa innehåll som hjälper sökmotorerna att hitta till webbplatsen och att öka tillgängligheten för både sökrobotar och besökare. Ska du satsa på sökmotoroptimering kan du med fördel ta hjälp av externa konsulter.

Sponsrade länkar (Pay Per Click, PPC)

Du kan också arbeta med sponsrade länkar (PPC, Pay Per Click) för att synas högt upp i sökmotorernas träfflistor. Du betalar bara för de besökare som klickat sig till din sida via sponsrade länkar på sökmotorerna och därför kan det vara en kostnadseffektiv metod. Dina annonser syns på sökmotorn och du kan låta dina sponsrade länkar synas endast för besökare i ett visst geografiskt område. Sponsrade länkar har dock en avvikande utformning, så en del besökare förstår att länken är köpt och kan uppfatta det som negativt.

Sociala medier

På Facebook kan du starta en företagssida där du enkelt kan kommunicera ut kampanjer eller annan information till dina gillare. Twitter kan användas på samma sätt för kommunikation och spridning. På Youtube kan du publicera videor för instruktioner eller kanske kampanjer.

Det finns fler sätt att marknadsföra din webbutik.

Marknadsför ditt företag

Lagar och regler för marknadsföring

Hjälpte den här informationen dig?

Ansvarig: Tillväxtverket

Till sidans topp