Driva och utveckla din webbutik

Många webbutiker startas av en ensam ägare som prövar sig fram för att hitta ett utbud som efterfrågas av marknaden. När du nått en viss volym på försäljningen kan det kännas naturligt att utöka sortimentet för att få butiken att växa ytterligare.

Sidan blev senast uppdaterad:

Om du vill utveckla din webbutik finns det några aspekter att överväga.

Till sidans topp

Hitta nya marknader

För att nå nya marknader måste du antagligen använda flera olika strategier. Fråga dig vilken målgrupp du vill nå ut till och om ditt sortiment är vad som efterfrågas om du vill nå en större målgrupp. Läs av trenderna på andra marknader, kanske kan ditt koncept passa för export? Eller ska du kanske vända dig till både privatpersoner och företag och inte bara till ena gruppen?

Komplettera ditt sortiment med en blogg eller ett forum där du kan dela med dig av din expertis inom ett område som komplement till din webbutik. Det finns många sätt att hitta nya marknader eller målgrupper. Om du ska sälja till andra länder är det viktigt att du har koll på de lagar och regler för e-handel som gäller i andra länder. Läs mer om affärer med andra länder.

Internationell e-handelsguide för webshop

På Business Swedens webbplats finns en e-handelsguide för internationell expansion av webshop med information om relevanta lokala lagar, regelverk, köpbeteenden och trender på 20 olika marknader utomlands. 
E-handelsguiden (Business Sweden)

Till sidans topp

Anställa

Om du får fart på försäljningen i din webbutik kan det innebära att du måste anställa personal för att kunna hantera underhåll av webbsidan, distribution och logistik, inköp eller marknadsföring. Som arbetsgivare finns det en del att tänka på. Redan innan du anställt någon måste du avgöra vilken profil den anställde ska ha, så att du rekryterar någon som tillför verksamheten det som behövs. Läs mer om att anställa.

Hjälpte den här informationen dig?

Ja Nej

Tack för din återkoppling!

Berätta gärna vad du tycker om sidan. Dina synpunkter hjälper oss att förbättra verksamt.se.