Driva och utveckla din webbutik

Sidan blev senast uppdaterad:

Många webbutiker startas av en ensam ägare som prövar sig fram för att hitta ett utbud som efterfrågas av marknaden. När du nått en viss volym på försäljningen kan det kännas naturligt att utöka sortimentet för att få butiken att växa ytterligare.

Om du vill utveckla din webbutik finns det några aspekter att överväga.

Hitta nya marknader

För att nå nya marknader måste du antagligen använda flera olika strategier. Fråga dig vilken målgrupp du vill nå ut till och om ditt sortiment är vad som efterfrågas om du vill nå en större målgrupp. Läs av trenderna på andra marknader, kanske kan ditt koncept passa för export? Eller ska du kanske vända dig till både privatpersoner och företag och inte bara till ena gruppen?

Komplettera ditt sortiment med en blogg eller ett forum där du kan dela med dig av din expertis inom ett område som komplement till din webbutik. Det finns många sätt att hitta nya marknader eller målgrupper. Om du ska sälja till andra länder är det viktigt att du har koll på de lagar och regler för e-handel som gäller i andra länder.

Göra affärer med andra länder

Internationell e-handelsguide för webbshop

På Business Swedens webbplats finns en e-handelsguide för internationell expansion av webbshop med information om relevanta lokala lagar, regelverk, köpbeteenden och trender på 20 olika marknader utomlands. 

E-handelsguiden på Business Swedens webbplats

Anställa

Om du får fart på försäljningen i din webbutik kan det innebära att du måste anställa personal för att kunna hantera underhåll av webbsidan, distribution och logistik, inköp eller marknadsföring. Som arbetsgivare finns det en del att tänka på. Redan innan du anställt någon måste du avgöra vilken profil den anställde ska ha, så att du rekryterar någon som tillför verksamheten det som behövs. 

Anställa personal

Ska du göra affärer i Europa?

EU-webbplatsen Ditt Europa ger dig praktiska råd när du vill göra affärer i Europa. Där kan du läsa vilka lagar, regler, bolagsformer med mera som är aktuella i respektive land.

EU-webbplatsen Ditt Europa

Hjälpte den här informationen dig?

Ansvarig: Tillväxtverket

Till sidans topp