E-handel

Sidan blev senast uppdaterad:

När du ska starta en webbutik finns många valmöjligheter när det gäller den tekniska lösningen för själva e-handelssystemet. Tänk igenom vad du tror passar ditt företags behov. Under den här rubriken har vi samlat information för dig som ska bedriva e-handel i ditt företag.

E-handel

Du bör välja system för din webbutik med omsorg. Det finns flera vägar att gå - allt ifrån att bygga ett eget system till att köpa en standardlösning eller använda en "open source"-lösning som oftast är fri att använda. Dina kunder måste också hitta till dig och det finns många sätt att sprida information om din webbutik. Sociala medier och sökmotoroptimering är två sätt.

Starta företag inom e-handel

Betalning och leverans

Finansiering vid uppstarten bekostas oftast av dig själv, men i takt med att betalningarna kommer in får du rörelsekapital till verksamheten. För att leverera dina varor till köparna behöver du någon form av distribution. Fundera på om du ska sköta det mesta själv eller om du behöver anlita någon som hjälper dig med olika delar.

Betalning och leverans

Lagar och regler

När du säljer varor via din webbutik finns det några lagar och regler att ta hänsyn till. E-handelslagen säger bland annat att du måste lämna viss information om dig som säljare till dina köpare, såsom namn och organisationsnummer.

Lagar och regler

Driva och utveckla din e-handelsbutik

När du nått viss volym på försäljningen i din webbutik kan det kännas naturligt att försöka växa ytterligare genom att dels anställa personal, dels hitta nya marknader.

Driva och utveckla din e-handelsbutik

Din checklista

Skapa din checklista och få reda på vad du måste göra när du startar företag. Välj vilken företagsform du ska starta och svara på några enkla frågor så får du information och länkar som är anpassade till din situation.

Skapa din checklista

Hjälpte den här informationen dig?

Ansvarig: Tillväxtverket

Till sidans topp