E-handel

För att starta ett e-handelsföretag är det en fördel om du har kunskap om försäljning, handel och om IT. Dessutom finns en mängd lagar och regler knutna till området. Under den här rubriken har vi samlat information för dig som ska bedriva e-handel i ditt företag.

Sidan blev senast uppdaterad:

Under 2014 omsatte svensk e-handel 42,9 miljarder kronor enligt E-barometern vilket är en ökning med 16 procent under året. De största kategorierna är hemelektronik, kläder, böcker och media. Andra branscher som ökar den digitala försäljningen är handel inom bygg, inredning och leksaker.

Av Sveriges befolkning e-handlar 35 procent i åldern 18-79 år varor på internet minst en gång i månaden. Den åldersgrupp som e-handlar mest är 30-49-åringarna där nästan varannan handlar varor på internet minst en gång per månad.

Till sidans topp

Starta företag inom e-handel

Följ länkarna i menyn till höger och få tips om hur du väljer e-handelslösning, hur du levererar dina varor, vilka betalningslösningar som finns och vilka lagar och regler du behöver känna till. Läs även inspirerande intervjuer om andra som startat företag inom e-handel.

Din checklista

Skapa din checklista och få reda på vad du måste göra när du startar företag. Välj vilken företagsform du ska starta och svara på några enkla frågor så får du information och länkar som är anpassade till din situation.

Skapa din checklista

 

Hjälpte den här informationen dig?

Ja Nej

Tack för din återkoppling!

Berätta gärna vad du tycker om sidan. Dina synpunkter hjälper oss att förbättra verksamt.se. Om du vill ha svar från oss, ange din e-postadress.

Mer inför företagsstarten

Gå på Starta företag-dagen

Starta företag-dagen anordnas på flera platser runt om i Sverige och ger dig grundläggande information om att starta företag. Du får samlad information från sju olika myndigheter och har möjlighet att ställa egna frågor.