Så hittar du uppdrag

Sidan blev senast uppdaterad:

Hur du hittar vård- och omsorgsuppdrag skiljer sig åt beroende på vilka slags tjänster du erbjuder.

När du har ett företag och vill erbjuda dina tjänster inom vård- och omsorg kan du söka uppdrag på olika sätt beroende på vad ditt företag erbjuder för slags tjänster.

Till sidans topp

Personlig assistans

För personlig assistans är det brukaren, även kallad assistansberättigad, som väljer företag (assistansanordnare). Det kan vara en kommun, en privat anordnare eller så kan brukaren själv vara arbetsgivare.

Det finns ett omfattande nätverk och föreningar som driver bland annat webbplatser där assistansanordnare marknadsför sig och där brukare kan hitta dem, till exempel webbplatsen Assistanskoll.

Till sidans topp

Offentliga upphandlingar enligt LOU

För dig som leverantör gäller det att få kontrakt med kommuner eller landsting. Det vanligaste är att kommuner och landsting upphandlar enligt Lagen om offentlig upphandling, LOU. De upphandlingarna hittar du på kommunernas och landstingens webbplatser, och hos kommersiella databaser som samlar alla upphandlingar. 

Till sidans topp

Här hittar du offentliga upphandlingar

På Upphandlingsmyndighetens webbplats hittar du länkar till de databaser som samlar upphandlingar

Valfrihetssystem enligt LOV
Om kommunen eller landstinget har infört ett kundvalssystem enligt LOV hittar du alla annonser på Valfrihetswebben. Dessutom går det att hitta annonserna direkt på kommunernas och landstingens webbplatser.

Till sidans topp

Externa länkar

Hjälpte den här informationen dig?

Berätta gärna mer om vad du tycker om sidan!

Fältet är obligatoriskt

Fältet är obligatoriskt

Behandling av personuppgifter

När du fyller i formuläret sparas de personuppgifter du lämnar hos Bolagsverket. Bolagsverket ansvarar för dessa uppgifter. Vi sparar uppgifterna för att vi ska kunna kontakta dig. Uppgifterna används inte för något annat ändamål.

Mer om personuppgifter, om dina rättigheter och hur du kan klaga

Ansvarig: Tillväxtverket

Till sidans topp