Mer vägledning

För dig som redan driver eller planerar att starta ett företag inom vård- och omsorgsbranschen finns mycket hjälp att få. Här hittar du information om de olika myndigheter och organisationer som kan vägleda dig.

Sidan blev senast uppdaterad:

Försäkringskassan

Privatpersoner kan ansöka om ersättning för personlig assistans för mer än 20 timmar i veckan hos Försäkringskassan. Myndigheten beslutar om ersättningen och ersättningsnivån.

Till sidans topp

Upphandlingsmyndigheten

Upphandlingsmyndigheten erbjuder stöd i upphandlingsfrågor för dig som företagare. Där får du vägledning om hur upphandlingar går till, från planering till avslutad leverans och uppföljning. Den vänder sig särskilt till de företagare som vill ta sig in på den offentliga marknaden.

Till sidans topp

Konkurrensverket

Valfrihetssystem enligt LOV beskrivs på Konkurrensverkets webbplats. Det är en steg för steg-beskrivning, och förklarar hur valfrihetssystem är uppbyggt.

Konkurrensverket driver även Valfrihetswebben, den nationella databasen där kommunernas och landstingens annonser publiceras enligt LOV, lagen om valfrihetssystem.

Till sidans topp

Inspektionen för vård och omsorg, IVO

IVO utfärdar tillstånd för de företag som vill starta verksamhet inom personlig assistans. Myndigheten utfärdar också tillstånd för företag som ska bedriva verksamhet enligt socialtjänstlagen.

Till sidans topp

Vårdförbundet

Fackförbundet Vårdförbundet har information som vänder sig till företagare och entreprenörer inom vården.

Till sidans topp

Vårdföretagarna

Vårdföretagarna är en arbetsgivar- och intresseorganisation för företag som bedriver vård och omsorg i privat regi. De har tagit fram en arbetsgivarguide som ska underlätta företagande för vårdgivare.

Hitta rådgivare

Använd vår tjänst för att söka efter en rådgivare som kan hjälpa dig att starta eller utveckla ditt företag. 
Hitta rådgivare

Hjälpte den här informationen dig?

Ja Nej

Tack för din återkoppling!

Berätta gärna vad du tycker om sidan. Dina synpunkter hjälper oss att förbättra verksamt.se.