Vård och omsorg

Vill du starta företag inom vård- och omsorgsområdet? Här hittar du information om exempelvis vilka lagar och regler som gäller för branschen.

Sidan blev senast uppdaterad:

Få tips av vårdföretagarna i våra filmer

 

Längd 1:14 minuter.

Till sidans topp

Lär känna vård- och omsorgsbranschen

Vård och omsorg är en bransch där det sker förändringar. Tidigare var det kommuner och landsting som producerade tjänsterna inom branschen. Sedan mitten av 1990-talet utför även privata företag uppdrag åt kommuner och landsting. Det innebär nya möjligheter för dig som entreprenör.
Läs mer under Lär känna vård- och omsorgsbranschen.

Till sidans topp

Testa din affärsidé

Det är betydelsefullt att ha en affärsidé som fungerar och går att realisera. Du kan utveckla din affärsidé och göra en affärsplan. Fundera också över hur du ska marknadsföra ditt företag vård- eller omsorgsföretag.
Läs mer under Testa din affärsidé.

Till sidans topp

Lagar, regler och yrkeskrav

För dig som vill starta och driva företag inom vård- och omsorgsbranschen finns det lagar, regler och yrkeskrav som är viktiga att känna till. Dessutom kan du behöva delta i en offentlig upphandling.
Läs mer under Lagar, regler och yrkeskrav.

Till sidans topp

Driva och utveckla ditt vårdföretag

Många företag i vård- och omsorgsbranschen är små och de som vill växa behöver ofta dels anställa personal, dels hitta nya marknader. Här får du stöd för dina planer och tankar.
Läs mer under Driva och utveckla ditt vårdföretag.

Till sidans topp

Så har andra gjort

I våra inspirationsfilmer berättar vårdföretagare om hur de har startat sina vårdföretag och ger värdefulla tips.
Se filmerna på sidan Så har andra gjort.

Din checklista

Skapa din checklista och få reda på vad du måste göra när du startar företag. Välj vilken företagsform du ska starta och svara på några enkla frågor så får du information och länkar som är anpassade till din situation.

Skapa din checklista

 

Hjälpte den här informationen dig?

Ja Nej

Tack för din återkoppling!

Berätta gärna vad du tycker om sidan. Dina synpunkter hjälper oss att förbättra verksamt.se. Om du vill ha svar från oss, ange din e-postadress.

Mer inför företagsstarten

Gå på Starta företag-dagen

Starta företag-dagen anordnas på flera platser runt om i Sverige och ger dig grundläggande information om att starta företag. Du får samlad information från sju olika myndigheter och har möjlighet att ställa egna frågor.