Vård och omsorg

Sidan blev senast uppdaterad:

Vill du starta företag inom vård- och omsorgsområdet? Här hittar du information om bland annat vilka lagar och regler som gäller för branschen.

Inom vård- och omsorgsbranschen är det idag vanligt att privata aktörer utför och säljer tjänster men att de finansieras av skattemedel. Ofta får du sälja dina tjänster genom att delta i en offentlig upphandling, i upphandlingen ställs det också krav på dig som leverantör. Det kan till exempel finnas restriktioner gällande prissättning och marknadsföring.

Starta företag inom vård- och omsorgsbranschen

Lagar, regler och yrkeskrav

För dig som vill starta och driva företag inom vård- och omsorgsbranschen finns det lagar, regler och yrkeskrav som är viktiga att känna till. Dessutom kan du behöva delta i en offentlig upphandling.

Lagar, regler och yrkeskrav

Driva och utveckla ditt vårdföretag

Många företag i vård- och omsorgsbranschen är små och de som vill växa behöver ofta dels anställa personal, dels hitta nya marknader. Här får du stöd för dina planer och tankar.

Driva och utveckla ditt vårdföretag

Din checklista

Skapa din checklista och få reda på vad du måste göra när du startar företag. Välj vilken företagsform du ska starta och svara på några enkla frågor så får du information och länkar som är anpassade till din situation.

Skapa din checklista

 

Mer inför företagsstarten

Gå på Starta företag-dagen

Starta företag-dagen anordnas på flera platser runt om i Sverige och ger dig grundläggande information om att starta företag. Du får samlad information från sju olika myndigheter och har möjlighet att ställa egna frågor.

Hjälpte den här informationen dig?

Ansvarig: Tillväxtverket

Till sidans topp