Starta företag inom spelutveckling

Med en bra spelidé kan du lägga grunden för ett nytt företag. Här får du tips och råd kring att starta och driva företag i dataspelsbranschen.

Sidan blev senast uppdaterad:

Mikael Bäckström, Imagination studios

 

Plattform eller format är avgörande begrepp för dataspelsbranschen. Det är den maskin som spelaren använder sig av och kan vara mobiltelefon, webbplatser eller en spelkonsol. Plattformen avgör de yttre förutsättningarna för spelet; vilken teknik som är tillgänglig, vilka försäljningskanaler som finns och om du ska ha ett förlagsavtal eller inte.

För en oetablerad spelutvecklare är det i regel lättast att komma igång med spel som har korta produktionstider och kräver mindre investeringar, till exempel spel för webb eller mobiltelefoner.

Till sidans topp

Tommy Palm, Fabrication games

 

Till sidans topp

Gå på Starta företag-dagen och ta hjälp av rådgivare

Ett bra sätt att skaffa information om företagsstarten är att gå på Starta företag-dagen som anordnas runtom i landet. Dagen är helt kostnadsfri och arrangeras av Arbetsförmedlingen, Bolagsverket, Försäkringskassan, Patent- och Registreringsverket, Tillväxtverket, Skatteverket och Tullverket.

Om du behöver diskutera din företagsstart med en rådgivare har du god hjälp av tjänsten Hitta rådgivare.

Till sidans topp

Affärsplan

När du har en idé om vad ditt företag ska ha för inriktning bör du skapa en affärsplan där du listar din affärsidé, potentiella kunder eller konkurrenter, marknadsföring och försäljning, organsiationsform och allt som hör starten till.

Läs mer och skapa en affärsplan.

Till sidans topp

Välj företagsform

Vilken företagsform du bör välja beror på vad du ska syssla med och dina förutsättningar, till exempel om du ska starta ensam eller om ni är flera.

Här får du vägledning om vilken företagsform som passar dig.

Till sidans topp

Försäkringar

När du startar företag bör du se över vilka försäkringar som du behöver.

Läs mer om försäkringar.

Hjälpte den här informationen dig?

Ja Nej

Tack för din återkoppling!

Berätta gärna vad du tycker om sidan. Dina synpunkter hjälper oss att förbättra verksamt.se.