Driva och utveckla ditt spelföretag

Sidan blev senast uppdaterad:

Är du ny i branschen har du kanske kommit igång genom att producera spel med korta produktionstider som krävt mindre investeringar, till exempel för webb eller mobiltelefoner.

Om det går bra för ditt företag och du vill utveckla din verksamhet finns några aspekter som du bör överväga. Om du vill utveckla mer avancerade spel krävs ofta också större investeringar. Du måste kanske anställa fler till din verksamhet och investera i mer teknik. 

Till sidans topp

Anställa personal

När du är verksam inom spelutveckling krävs ofta att fler än du själv är engagerad i skapandet - du måste hitta medarbetare som kan hjälpa dig med underhåll och utveckling av de dataspel du arbetar med. Att besöka mässor och universitet är ett sätt att hitta potentiell kompetens, förutom att annonsera såklart. Det finns mycket att tänka på när du blir arbetsgivare.

Läs mer på sidan Anställa personal

Till sidans topp

Hitta ny marknader

Inom företagande finns det ibland skäl att omvärdera och förändra sina affärsidéer, särskilt om din ambition är att växa.

Att utveckla dina spel och välja andra distributionskanaler är ett sätt att hitta nya marknader. Kanske kan du hitta användare även i andra plattformar än den eller de som du hittills koncenterat din utveckling till.

Svensk spelexport drivs av en stor efterfrågan från andra delar av världen och du kan ha mycket att vinna genom att rikta in dig på fler länder. Om du vill ta dig in på andra länders marknader måste du tänka på att skydda rättigheterna till ditt spel. De upphovsrättsliga reglerna är nationella, det betyder att du som upphovsrättsman till spelet är skyddad i Sverige men inte nödvändigtvis i andra länder.

För att utveckla en verksamhet behövs oftast kapital och om du behöver hjälp med finansieringen finns olika alternativ.

Läs mer på sidan Söka finansiering

Ska du göra affärer i Europa?

EU-webbplatsen Ditt Europa ger dig praktiska råd när du vill göra affärer i Europa. Där kan du läsa vilka lagar, regler, bolagsformer med mera som gäller i respektive land.

Läs mer på webbplatsen Ditt Europa

Hjälpte den här informationen dig?

Tack för din återkoppling!

Berätta gärna vad du tycker om sidan. Dina synpunkter hjälper oss att förbättra verksamt.se.

Behandling av personuppgifter

När du fyller i formuläret sparas de personuppgifter du lämnar hos Bolagsverket. Bolagsverket ansvarar för dessa uppgifter. Vi sparar uppgifterna för att vi ska kunna kontakta dig. Uppgifterna används inte för något annat ändamål.

Mer om personuppgifter, om dina rättigheter och hur du kan klaga

Ansvarig: Tillväxtverket

Till sidans topp