Dataspel

Sidan blev senast uppdaterad:

Vill du starta företag inom spelutveckling? Här hittar du information om bland annat affärsmodeller och upphovsrätt. Under den här rubriken har vi samlat information för dig som ska bedriva spelutveckling i ditt företag.

Med en bra spelidé kan du lägga grunden för ett nytt företag. Plattform eller format är avgörande begrepp för dataspelsbranschen. Det är den maskin som spelaren använder sig av och kan vara mobiltelefon, webbplatser eller spelkonsoler.

Till sidans topp

Starta företag inom Spelutveckling

För dig som vill starta företag inom dataspelsbranschen kan det vara bra att känna till vilka affärsmodeller som förekommer inom branschen och hur du kan finansiera och marknadsföra din verksamhet.

Läs mer på sidan Starta företag inom dataspel

Till sidans topp

Lagar och regler

För dig som vill starta och driva företag inom dataspelsbranschen kan det vara bra att ha koll på immaterialrätten som reglerar bland annat vem som äger rättigheterna till ett spel och vad en användare får göra med ditt spel.

Läs mer på sidan Lagar och regler

Till sidans topp

Driva och utveckla ditt spelföretag

Om det går bra för ditt företag och du vill utveckla din verksamhet finns några aspekter som du bör överväga. Om du vill utveckla mer avancerade spel krävs ofta också större investeringar. Du måste kanske anställa flera till din verksamhet och investera i mer teknik.

Läs mer på sidan Driva och utveckla ditt spelföretag

Till sidans topp

Branschorganisationer

Ta hjälp av branschorganisationer när du vill starta eller utveckla ditt företag. Både du som är nystartad och du som vill utveckla din verksamhet kan få hjälp genom organisationerna.

Läs mer på sidan Branschorganisationer

Din checklista

Skapa din checklista och få reda på vad du måste göra när du startar företag. Välj vilken företagsform du ska starta och svara på några enkla frågor så får du information och länkar som är anpassade till din situation.

Skapa din checklista

Hjälpte den här informationen dig?

Tack för din återkoppling!

Berätta gärna vad du tycker om sidan. Dina synpunkter hjälper oss att förbättra verksamt.se.

Behandling av personuppgifter

När du fyller i formuläret sparas de personuppgifter du lämnar hos Bolagsverket. Bolagsverket ansvarar för dessa uppgifter. Vi sparar uppgifterna för att vi ska kunna kontakta dig. Uppgifterna används inte för något annat ändamål.

Mer om personuppgifter, om dina rättigheter och hur du kan klaga

Mer inför företagsstarten

Gå på Starta företag-dagen

Starta företag-dagen anordnas på flera platser runt om i Sverige och ger dig grundläggande information om att starta företag. Du får samlad information från sju olika myndigheter och har möjlighet att ställa egna frågor.

Ansvarig: Tillväxtverket

Till sidans topp