Skydda din affärsinformation

Sidan blev senast uppdaterad:

Om du går miste om affärskritisk information kan det innebära stora konsekvenser för dig, till exempel om du förlorar all information om din kundstock eller din bokföring. E-tjänster, digital brevlåda och molntjänster hjälper dig att hantera information på ett säkert sätt.

Använd e-tjänster

En e-tjänst är en elektronisk tjänst som du kan använda för att göra ärenden med din dator, surfplatta eller mobiltelefon. E-tjänster är både enklare och säkrare än pappershantering, så när det finns en e-tjänst för att sköta kontakten med myndigheter och andra företag bör du använda den.

Här på verksamt.se finns ett antal e-tjänster, till exempel registrera F-skatt, anmäla sig som arbetsgivare och registrera företaget hos Bolagsverket.

Läs om alla e-tjänster här på verksamt.se

Till sidans topp

Säkrare med digital brevlåda

Skaffa en digital brevlåda så får du post från myndigheter digitalt i stället för på papper. Till skillnad från vanliga mejl är den digitala brevlådan säker eftersom inloggning sker med e-legitimation, till exempel Mobilt BankID. Inga obehöriga kan läsa dina meddelanden. En digital brevlåda är gratis. Du kan välja mellan ett antal olika brevlåde-leverantörer.

Läs mer och välj brevlåda

Till sidans topp

Spara informationen i en molnjänst eller på en extern hårddisk 

Att spara något i molnet innebär att informationen inte sparas på en hårddisk i din dator utan på en server någon annanstans. Om du sparar affärskritisk information i molnet förlorar du alltså inte informationen om någon skulle stjäla din dator eller om den slutar fungera. Men det gäller såklart att du skyddar dina molntjänster med starka lösenord.

Tänk på att du måste kunna få information om dina inloggningsuppgifter till molntjänsten om din dator utsätts för utpressningsvirus eller kommer bort. Ta därför reda på vilken metod dina olika molntjänstleverantörer använder när du behöver nya inloggningsuppgifter.

I de flesta fall är molnlösningar att föredra, men om du har dålig internetuppkoppling kan du behöva fundera en gång till på om molnlösningar är något för dig. Ett alternativ är att göra säkerhetskopior och lägga på en extern hårddisk.

Hjälpte den här informationen dig?

Tack för din återkoppling!

Berätta gärna vad du tycker om sidan. Dina synpunkter hjälper oss att förbättra verksamt.se.

Behandling av personuppgifter

När du fyller i formuläret sparas de personuppgifter du lämnar hos Bolagsverket. Bolagsverket ansvarar för dessa uppgifter. Vi sparar uppgifterna för att vi ska kunna kontakta dig. Uppgifterna används inte för något annat ändamål.

Mer om personuppgifter, om dina rättigheter och hur du kan klaga

Ansvarig: Tillväxtverket

Till sidans topp