Skydda ditt företag

Sidan blev senast uppdaterad:

I ditt företag finns saker som är värdefulla och som du inte har råd att förlora, till exempel kundregister, dagskassa, lokaler eller andra tillgångar. Men du hanterar också stora mängder information som är viktig att skydda, både för din egen, dina anställda och dina kunders säkerhet. Här får du tips om vad du behöver tänka på.

Kampanjen Tänk säkert - msb.se

Kampanjstart 1 oktober

Hur undviker du att ditt företag utsätts för bedrägerier? Har du koll på bluffmejl och sms? Passa på att gå igenom dina rutiner under oktober som är den nationella informationssäkerhetsmånaden.

Skydda din företagsinformation

Skydda dig mot nätfiske

Nätfiske är ett sätt att fiska efter personlig och känslig information. Oftast sker det genom att någon installerar skadlig kod på din dator eller mobil till exempel genom länkar som du uppmanas att klicka på i ett sms eller mejl.

Skydda ditt företag mot kapning

Skydda ditt företag mot kapning

Risken att drabbas av företagskapning är liten men konsekvenserna kan bli stora. Se till att vara uppmärksam på tidiga varningssignaler och skaffa en digital brevlåda.

IT-säkerhet och sanktioner

Så påverkas du som företagare av Rysslands invasion av Ukraina

Här hittar du som företagare viktig information om rådande exportrestriktioner, IT-säkerhet och hur du kan planera för oförutsedda händelser.

Ansvarig: Tillväxtverket

Till sidans topp

Till sidans topp