Skydda ditt företag

Sidan blev senast uppdaterad:

I ditt företag finns saker som är värdefulla och som du inte har råd att förlora, till exempel kundregister, dagskassa, lokaler eller andra tillgångar. Men du hanterar också stora mängder information som är viktig att skydda, både för din egen, dina anställda och dina kunders säkerhet. Här får du tips om vad du behöver tänka på.

Skydda ditt företagsnamn

Företagsnamnet är företagets fasad utåt och ska underlätta för kunder och andra att hitta just ditt företag. Skydda ditt företagsnamn genom att registrera företaget i e-tjänsten här på verksamt.se.

Läs mer om att skydda och registrera företagsnamn och sök efter lediga företagsnamn

Till sidans topp

Försäkringar

När du startar företag är det viktigt att se över vilka försäkringar du behöver för dig själv, ditt företag och eventuella anställda. Kontakta gärna flera försäkringsbolag och jämför olika erbjudanden innan du bestämmer dig.

Läs mer på sidan Försäkringar

Till sidans topp

Skydda olika typer av information

Här får du information om vad du behöver tänka på för att skydda dig själv, ditt företag, din dator och din mobil. Du måste även enligt lag skydda uppgifter om dina kunder och anställda (enligt Dataskyddsförordningen). Du får också rekommendationer om vad du bör göra om du blir utsatt för bedrägerier.

Läs mer på sidorna om Informationssäkerhet

Till sidans topp

Så bestrider du bluffakturor

Har du fått en faktura för något du inte beställt, eller som du vilseletts att beställa? Då är det viktigt att du direkt invänder mot kravet (bestrider fakturan). Du kan också behöva polisanmäla händelsen.

Läs mer på sidan Om du fått en bluffaktura

Hjälpte den här informationen dig?

Tack för din återkoppling!

Berätta gärna vad du tycker om sidan. Dina synpunkter hjälper oss att förbättra verksamt.se.

Behandling av personuppgifter

När du fyller i formuläret sparas de personuppgifter du lämnar hos Bolagsverket. Bolagsverket ansvarar för dessa uppgifter. Vi sparar uppgifterna för att vi ska kunna kontakta dig. Uppgifterna används inte för något annat ändamål.

Mer om personuppgifter, om dina rättigheter och hur du kan klaga

Ansvarig: Tillväxtverket

Till sidans topp