Så har andra företagare gjort

Här har vi samlat exempel på hur andra företagare har gjort när de startat eller utvecklat sitt företag. Du kan sortera efter bransch, företagsform och företagsfas. Gör du inga val visas alla artiklar.

Du kan filtrera på

 • Ta stöd från andra vårdföretagare

  Eva Gottvall-Bruno driver ett vårdföretag och hon råder andra nya företagare att söka all möjlig information om vårdföretag och ta kontakt med andra företagare.

 • Gott rykte bra för lönsamheten

  Det lönar sig att skapa en verksamhet med gott rykte. Både för lönsamheten och för möjligheten att få kompetent och engagerad personal.

 • Håll alltid koll på ekonomin

  Som entreprenör måste du ha kontroll på ekonomin och förstå vad det innebär att driva företag. Stora skulder kan snabbt förstöra ett gott renommé. Det är Jim Merkells erfarenhet från att driva ett eget företag.

 • Företagandet driver teatern

  Skådespelaren Jannike Grut driver Moderna Teatern, en teater utan fast scen. Företagandet ger Jannike möjlighet att bestämma över sin egen tid och att stå på flera ben. Hon vill inte fastna i ett fack utan arbeta med olika saker för att utvecklas som yrkesmänniska.

 • En knutpunkt för dansare

  De tre koreograferna på Dansbyrån i Göteborg gick ihop i ett gemensamt företag för att sprida danskonsten och dela på administration och ekonomi. Det viktigaste med Dansbyrån är att vi utvecklas ihop, säger Paula de Hollanda.

 • Teatern på landet

  Jenny och Johan Gille ville bo på landsbygden men samtidigt fortsätta med skådespeleri och regi. De startade då en egen teater hemma på gården som drar tusentals besökare per år.

 • Scenograf och företagare

  Frilansande scenografen Åsa Nilsson blandar friskt i sitt yrkesliv. Hon kan ena året jobba med en stor filminspelning och nästa år med att bygga upp ett litet geologimuseum på jämtländska landsbygden.