Så har andra företagare gjort

Här har vi samlat exempel på hur andra företagare har gjort när de startat eller utvecklat sitt företag. Du kan sortera artiklarna efter bransch/kategori, företagsform och företagsfas. Gör du inga val visas alla artiklar.

Du kan filtrera på

 • Swedish Hasbeens – en internationell succé

  För inte så länge sedan bestod Swedish hasbeens av ett skolager på vinden. Idag omsätter skoföretaget 35 miljoner kronor och här berättar grundaren Emy Blixt hur hennes webbshop blev en internationell succé.

 • Auel – Importera en trend eller tradition

  Att vara först med en idé kan vara riskfyllt. Men att stå sist i kön är inte heller ett framgångsrecept. Kombinera nyhetens behag med möjligheten att lära av andra genom att importera en trend eller tradition från en annan kultur.

 • Fika NYC – Lars startade företag i USA

  Genom att sikta på bäst kvalitet och bäst lägen har Fika NYC blivit New Yorks största privatägda kafékedja på åtta år. Konkurrenten Starbucks med 20 000 kaféer skrämmer inte grundaren Lars Åkerlund – tvärtom lägger han gärna sina kaféer dörr i dörr.

 • Import från Kina – Marias bästa tips

  Under det senaste året har Maria Bökman importerat krukor från Kina för nästan en halv miljon kronor. Genom både positiva och negativa erfarenheter med många leverantörer har Maria lärt sig mycket om hur man gör affärer i Asien.

Ansvarig: Tillväxtverket

Till sidans topp