Så har andra gjort

Sidan blev senast uppdaterad:

Här hittar du inspirerande intervjuer med andra som startat företag med fokus på hållbart företagande. Hur gjorde de? Vilka tips och råd kan de ge dig som är i startgroparna?

Knäckeälgar på export

Annalena Brage och Niclas Geidvall och deras medarbetare på Knäck & Bräck bakar knäckebröd och skorpor på lokala sädesslag med tusenåriga anor. Företaget har utvecklats snabbt och produkterna säljs nu i delikatessbutiker över hela landet och på export till flera länder.

Läs intervjun med Annalena Brage

Raffinerad överskottsfrukt gör succé

Varje år går tonvis med utmärkt frukt till spillo i våra trädgårdar. Äppelfabrikens affärsidé är att ta vara på bären och frukterna och tillverka marmelad, must och glögg av högsta kvalité. Det har visat sig vara en succé och verksamheten växer för varje år.

Läs intervjun med Katharina Ångström Isacsson

Avancerad medicinsk teknik på getgården

Capra Science AB är unika med att driva ekologisk gård med getter för produktion av antikroppar. Kunderna är företag inom diagnostik, läkemedelsframställning och forskning i Sverige och Europa.

 

Läs intervjun med Lovisa Hessle Bergman

Ett besök i bikupan

På Tavlebords honungsgård kan besökarna köpa honungsprodukter och lära sig mycket om binas fascinerande liv och stora betydelse för oss människor. Det unika besöksmålet i Bohuslän har skapat nya arbetstillfällen och lett till givande samarbeten i bygden.

Läs intervjun med Pia Askland Josefsson

Etisk produktion affärsidén

De som kände textilbranschen sade att det inte gick. Men Annika Axelsson och Karin Stenmar var övertygade: Det måste gå att göra t-shirts i ekologiskt odlad bomull med rimlig lön till dem som syr.

 

Läs intervjun med Annika Axelsson

Så arbetar vi med hållbarhet

Det entreprenörsdrivna outdoorföretaget Klättermusen i Åre har haft fokus på hållbarhet ända sedan starten 1984. Företaget har vunnit ett flertal utmärkelser och priser för sina hållbara och funktionella friluftskläder och senast uppmärksammades företaget med H&M Stipendiet för Hållbarhet 2011, som delades ut på Ellegalan.

Läs intervjun med Eva Askulv

Hjälpte den här informationen dig?

Tack för din återkoppling!

Berätta gärna vad du tycker om sidan. Dina synpunkter hjälper oss att förbättra verksamt.se.

Behandling av personuppgifter

När du fyller i formuläret sparas de personuppgifter du lämnar hos Bolagsverket. Bolagsverket ansvarar för dessa uppgifter. Vi sparar uppgifterna för att vi ska kunna kontakta dig. Uppgifterna används inte för något annat ändamål.

Mer om personuppgifter, om dina rättigheter och hur du kan klaga

Ansvarig: Tillväxtverket

Till sidans topp